Tiesībsarga birojs vēlas noskaidrot, cik agri no rīta ceļas skolēni

Sabiedrība
LETA 08:17, 05.06.2024 0

Tiesībsarga birojs aicina vecākus piedalīties aptaujā, pastāstot par to, cik agri no rītiem ceļas skolēni, lai laikus nokļūtu uz pirmajām norisēm skolās, aģentūru LETA informēja birojā.

 
Foto: LETA

Aptaujā birojs vēlas noskaidrot arī to, kā skolēni no rītiem nokļūst skolā - dodas uz skolu kājām, vecāki aizved ar auto vai brauc ar sabiedrisko transportu vai skolas autobusu Šī aptauja nav par pirmsskolas izglītību - bērnudārzu.

Ja vecākam ir vairāki bērni, kuri apmeklē dažādas skolas vai mācās dažādās klasēs, birojs lūdz aptauju aizpildīt par katru bērnu atsevišķi.

Aptauja ir elektroniski aizpildāma, sekojot saitei "ej.uz/agrieriti", līdz 30.jūnijam.

Šobrīd tiesībsargs veic izpēti par izglītības iestāžu mācību darba laika organizēšanu, un iedzīvotāju pieredze un viedoklis būs ļoti vērtīgi un noderīgi.

Tiesībsargs jau šobrīd ir aicinājis pašvaldības bērnu interesēs pilnveidot skolēnu pārvadājumu pakalpojumus, uzsverot, ka īpaši nepieļaujama ir dzīvošana internātos kā alternatīvs risinājums.

Jau 2017.gadā tiesībsargs veica izpēti par to, kā agrs mācību sākums ietekmē bērnu un jauniešu veselību, un aicināja Veselības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju vērtēt iespējas noteikt pamatskolu un vidusskolu audzēkņiem vienotu mācību stundu sākuma pieļaujamo agrāko laiku.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Prezidents Skolotāju dienā aicina pedagogus parūpēties par sevi

Skolotāju dienā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs vēl pedagogiem spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru.

Sabiedrība Sēlija rūpējas par savu reģionālo identitāti (+VIDEO)

"Veidosim saskares punktus starp pagātnes mantojumu, tagadni un nākotni".

Sabiedrība Iedzīvotājus visā Latvijā aicina pīt maskēšanās tīklus Ukrainas armijai

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar domubiedriem aicina Latvijas iedzīvotājus iesaistīties maskēšanās tīklu pīšanas darbnīcās Ukrainas armijas atbalstam.

Sabiedrība Ukrainas bēgļus aicina savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina Ukrainas bēgļus savlaicīgi pagarināt pagaidu aizsardzības statusu.

Lasiet arī

Ekonomika Šonedēļ skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā

Šonedēļ, 2.maijā, plkst.10 skolēni varēs sākt pieteikties darbam vasaras brīvlaikā, informē Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

Ekonomika Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.

Sabiedrība Aptaujā noskaidrots, ko vēlas Latvijas skolēni (+VIDEO)

73% kopumā pauž satraukumu par nākotnē iespējamo ekonomiskās plaisas palielināšanos.

Sabiedrība Latvijā arvien vairāk bērnu neapmeklē skolu

Iepriekšējos trīs mācību gados ir turpinājis palielināties skolu neapmeklējošo skolēnu skaits obligātajā izglītības vecumā, liecina "Ziņojuma par bērnu stāvokli valstī 2021.un 2022.gadā" un Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) dati.