• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Būs bargākie sodi par vardarbību pret tuviniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:29, 05.06.2024


Saeima ceturtdien, 6.jūnijā, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Krimināllikumā, kas paredz pastiprināt sodus par vardarbību pret tuviniekiem.



Ar likumprojektu bargāki sodi paredzēti arī par virkni citu noziedzīgu nodarījumu saistībā ar vardarbību, kā arī cietsirdību pret dzīvniekiem.

Tāpat trešajā lasījumā rīt plānots lemt par jauna likuma projektu Otrā pasaules kara piemiņas vietas Lestenē aizsardzībai un attīstībai.

Vēl galīgajā lasījumā Saeima rīt lems par grozījumiem, kas, nodalot dabas un vides aizsardzības jomas, paredz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju no 1.jūlija pārdēvēt par Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministriju.

Otrajā lasījumā deputāti skatīs Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes atlaišanas likuma projektu, kā arī grozījumus Imigrācijas likumā, kas paredz, ka valsts valodas zināšanas būs jāapliecina plašākam Krievijas pilsoņu lokam.

Tāpat otrajā lasījumā deputāti rīt lems par grozījumiem Latvijas Republikas Zemessardzes likumā. Tie paredz, ka zemessargi varēs apmācīt valsts aizsardzības dienesta karavīrus. Vēl otrajā lasījumā plānots skatīt grozījumus, ar kuriem iecerēts efektivizēt parādu piedziņas procesu.

Pirmajā lasījumā Saeima rīt skatīs grozījumus, kas paredz, ka Civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana jeb OCTA būs nepieciešama arī elektroskrejriteņiem.

Saeimai būs jālemj par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir grozījumi Administratīvās atbildības likumā, kas cita starpā paredz nodrošināt efektīvu administratīvā pārkāpuma procesu elektroniskā vidē.

Apstiprinātajā Saeimas sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tostarp Izglītības, kultūras un zinātnes komisija lūgusi sēdē skatīt grozījumus, ar kuriem iecerēts līdzsvarot augstskolu autonomiju un mācībspēku akadēmisko brīvību ar nepieciešamību aizsargāt valsts valodu augstākajā izglītībā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās

Mācību "Namejs 2024" laikā šonedēļ Rīgā būs vērojama pastiprināta karavīru un militārās tehnikas pārvietošanās, informē Rīgas dome.

Sabiedrība Prezidents iesniedz iniciatīvu par algu iesaldēšanu

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 65. pantu Valsts prezidents ir nosūtījis izskatīšanai likumprojektu "Grozījums Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā" un lūdz šo likumprojektu izskatīt steidzamības kārtībā.

Sabiedrība Saeimā iesniedz iniciatīvu par pensiju 2. līmeņa iemaksu nesamazināšanu

Iniciatīva, kuras mērķis ir nosargāt Latvijas iedzīvotāju nākotnes pensiju uzkrājumus no to iztērēšanas šodienas valsts budžeta izmaksu segšanas vajadzībām, sasniedza vajadzīgo 10 tūkstošu parakstu slieksni visstraujāk platformas ManaBalss.lv pastāvēšanas vēsturē.

Sabiedrība Vidzemes jaunieši aicināti uz Zinātnieku nakti Valmierā (+VIDEO)

Visā Eiropā zinātniskās institūcijas atraktīvā un populārā veidā iepazīstina ar dažādām nozarēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Saeimaplāno noteikt sadales tarifa fiksētās daļas pieauguma griestus

Saeima pirmajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, ka arī saistītos grozījumus Enerģētikas likumā un arī izmaiņas likumā "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem". Lai grozījumi stātos spēkā, tie Saeimai vēl jāatbalsta otrajā - galīgajā - lasījumā.

Sabiedrība Sagatavoti grozījumi Pilsonības likumā

Jaunās vienotības Saeimas deputāti sagatavojuši grozījumus, lai pilnveidotu Pilsonības likumā paredzēto Latvijas Republikas pilsonības atņemšanas tiesisko regulējumu. Šodien ar tiem deputāti iepazīstinās sadarbības partnerus.