• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


AM rosina ieviest pabalstus mirušu Zemessardzes veterānu radiniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:07, 26.05.2024


Aizsardzības ministrija (AM) rosina ieviest vienreizējus pabalstus uzdevumu izpildes laikā mirušu Zemessardzes veterānu radiniekiem.


Foto: LETA

AM norāda, ka 2022.gada nogalē spēkā stājās grozījumi Zemessardzes likumā, kas cita starpā paredz Zemessardzes komandierim tiesības iesaistīt veterānus aizsardzības ministra noteiktu Zemessardzes uzdevumu izpildē. Likums nosaka, ka par noteikto uzdevumu izpildi Zemessardzes veterāniem izmaksā kompensāciju un nodrošina ar uzturdevu vai tās kompensāciju. Taču likumā nav paredzēts regulējums gadījumiem, ja šo uzdevumu izpildes laikā Zemessardzes veterāns iet bojā, tādējādi nostādot viņu nevienlīdzīgā situācijā.

Priekšlikums paredz - ja Zemessardzes veterāns būs gājis bojā, pildot paredzētos uzdevumus, vai gada laikā pēc tam, kad guvis ievainojumu, miris ievainojuma dēļ, viņa laulātajam vai tuvākajiem radiniekiem izmaksā karavīra nāves gadījumā paredzēto vienreizējo pabalstu. Bojāgājuša Zemessardzes veterāna ģimenes locekļiem AM segs nepieciešamo medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu kursa izdevumus.

Tāpat Zemessardzes veterānu, kas gājis bojā, pildot paredzētos uzdevumus, apbedī par valsts līdzekļiem, paredz AM priekšlikums. Ar Zemessardzes veterāna apbedīšanu saistīto izdevumu veidus un apmēru noteiktu Ministru kabinets (MK).

Zemessardzes veterāna bojāejas vai ievainojuma cēloņa saistību ar paredzēto uzdevumu pildīšanu noteiktu dienesta izmeklēšanā. Nelaimes gadījumu uzskata par nesaistītu ar uzdevumu pildīšanu un pabalstu neizmaksā, ja konstatē pašnāvību vai tās mēģinājumu, alkohola vai citu apreibinošu līdzekļu lietošanu, normatīvo aktu pārkāpumus vai nepiedienīgu rīcību.

Grozījumi paredz deleģējumu MK noteikt ar Zemessardzes veterāna apbedīšanu saistīto izdevumu veidus un apmēru, paredzot, ka ar apbedīšanu saistīto izdevumu maksimālā summa ir 1138,30 eiro.

AM norāda, ka gada laikā finansējums tiktu ieplānots vienam gadījumam, papildu līdzekļi budžetā nebūtu nepieciešami.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piešķir finansējumu satiksmes pārvada no Tvaika ielas uz Kundziņsalu izbūvei

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt gājēju ietvi, riteņbraucēju un transportlīdzekļu ceļu tīklu.

Sabiedrība Cēsīs vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā

Niniera ezera un Cēsu Meža kapu teritorijās pirmdienas, 1.jūlija, vētrā cietuši koki vismaz 70 hektāru platībā, informē Valsts meža dienests.

Sabiedrība Vai tev ir partneris? Norādi deklarācijā!

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs brīdina.

Sabiedrība LNB datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) datu centra darbības traucējumi nav saistīti ar kiberuzbrukumu, bet gan ar neplānoti pieaugušo skaitļošanas, tīkla un glabāšanas jaudu, informē LNB pārstāve Ieva Gundare.

Lasiet arī

Sabiedrība Zemessargi varēs iesaistīties Valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācīšanā

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Zemessardzes likumā, kas paredz Zemessardzes uzdevumus iesaistīties Valsts aizsardzības dienesta karavīru apmācīšanā.

Kriminālziņas NBS sāk dienesta pārbaudi par zemessargu

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) sākuši dienesta pārbaudi par kādu zemessargu, kurš, iespējams, paudis naidīgus komentārus pret ukraiņiem.

Sabiedrība Iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē ir nostabilizējusies

Iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē ir nostabilizējusies, intervijā Latvijas Radio teica Latvijas Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Sabiedrība Pret hibrīdo agresiju: jaunieši tiek iesaukti kiberkaraspēkā (+VIDEO)

Izaicinājumā var piedalīties ikviens Latvijas Republikas valstspiederīgais vecumā no 14 līdz 24 gadiem.