• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Siguldas novads mērķtiecīgi organizē Digitālo nedēļu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:25, 13.05.2024


Dažādas organizācijas un to partneri rīko bezmaksas seminārus, vebinārus un praktiskas apmācības.


Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrs veicina kultūras nozares digitalizāciju.

Visā Latvijā no 13. līdz 18.maijam tiek piedāvāta plaša klātienes un tiešsaistes pasākumu programma ikgadējās informatīvi izglītojošās kampaņas "Digitālā nedēļa 2024" ietvaros. Dažādas organizācijas un to partneri rīko bezmaksas seminārus, vebinārus un praktiskas apmācības. Arī Siguldas novada pašvaldība aicina novada iedzīvotājus būt aktīviem, rast jaunas vai papildināt savas zināšanas digitālajā jomā, piedaloties Digitālās nedēļas aktivitātēs novadā.

14.maijā no plkst.10.00 tiks nodrošināta iespēja apmeklēt individuālas konsultācijas un pilnveidot savas e-prasmes valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Raiņa ielā 3, Siguldā, un iegūt gan ieskatu, gan praktiskas iemaņas elektronisko pašapkalpošanās portālu lietošanā. Tā ir iespēja ikvienam novada iedzīvotājam papildināt zināšanas par latvija.gov.lv un e.sigulda.lv piedāvātajām funkcijām - autorizēšanās portālā, e-pakalpojuma pieteikšana, e-adrese izveide un funkcionalitāte, kā arī citi interesējoši jautājumi par valsts un pašvaldības sniegtajām iespējām un dažādo pakalpojumu klāstu.

17.maijā plkst.14.30 Siguldas novada bibliotēka aicina pievienoties nodarbībai "Iepazīsti bibliotēku datubāzes" un iegūt prasmes informācijas meklēšanā Latvijas Nacionālās bibliotēkas tiešsaistes abonētajās datubāzēs un digitālajās kolekcijās, atrodot sev interesējošo rakstu presē. Papildus interesentiem būs iespēja uzzināt, kā atrast atbildes enciklopēdiskos resursos, vārdnīcās un arhīva materiālos, kā atrast Latvijas, reģionālo un novadu laikrakstu arhīvu. Tāpat tiks sniegtas zināšanas par to, kā atrast un noklausīties vēsturiskos skaņu ierakstus, ieskatīties Dziesmu svētku krātuvē, apskatīt Latvijas industriālo mantojumu un foto kolekciju "Zudusī Latvija". Nodarbība paredzēta plašam interesentu lokam, pieaugušajiem, pensionāriem un vidusskolēniem.

17.maijā no plkst.15.30 līdz 17.30 Siguldas Tehnoloģiju izglītības centrs Raiņa ielā 3, Siguldā, pedagogiem un izglītības speciālistiem rīko dizaina darbnīcu par efektīvu tehnoloģiju lietojumu mācību procesā, kurā varēs kopīgi izpētīt un izstrādāt inovatīvus veidus, kā integrēt tehnoloģijas mācību stundās, lai padarītu mācīšanos gan aizraujošu, gan efektīvu. Darbnīca būs atvērta platforma, kurā tiks veicināta sadarbība, pieredzes apmaiņa un radoša domāšana. Dalībnieki, izmantojot dizaina domāšanas stratēģijas, tiks aicināti domāt par to, kā tehnoloģijas var papildināt un uzlabot mācību procesu, uzlabojot skolēnu mācīšanās pieredzi un veicinot izglītības inovācijas. Dalībnieki ne tikai apgūs jaunas prasmes, bet arī varēs tūlītēji pielietot iegūto zināšanu bāzi savā ikdienas darbā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Siguldas novadā pirmajā semestrī vidusskolēnu stipendijās izmaksās 9000 eiro

Siguldas novada pašvaldība šī mācību gada pirmajā semestrī vidusskolēnu stipendijās plāno izmaksāt teju 9000 eiro, aģentūru LETA informē pašvaldība.

Sabiedrība Gaujas nacionālais parks kļūs par Latvijas pirmo bioreģionu (+VIDEO)

Pie Latvijas garākās upes tiks veicināta dabas daudzveidība.

Sports Ja gribam olimpiskās spēles, tad Siguldas bobsleja trasē jāiegulda miljoni eiro

Ja Latvija iesaistīsies 2030.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanā, uzņemot sacensības Siguldas kamaniņu un bobsleja trasē, tad šī objekta rekonstrukcijā būs jāiegulda apmēram 58 miljoni eiro, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta direktors Vladimirs Šteinbergs.

Sabiedrība Gaujas nacionālo parku ierosināts pārveidot par bioreģionu (+VIDEO)

Tas var palīdzēt augt vietējai uzņēmējdarbībai un vairot tūrisma potenciālu, pauž pašvaldība.