• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:06, 30.04.2024

Andris Ērglis


Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.



2024.gada 1. ceturkšņa rezultāti liecina, ka vislielākā interese ir par vakancēm, kas piedāvā attālināto darbu. Populārākajā darba sludinājumā norādīts, ka tas ir ārštata, neatkarīga līgumdarbinieka amats, kurā tiek piedāvāta elastība un brīvība strādāt no mājām sev vēlamā darba laikā. Šī vakance uz Interneta reklāmu vērtētāja amatu piesaistīja 789 kandidātus, padarot to par populārāko darba sludinājumu pēdējā ceturksnī.

"Elastīga darba iespējas kļūst par svarīgu apstākli biroja darbavietām, bez kura ir ļoti grūti piesaistīt talantīgākos darbiniekus," komentē CVMarket.lv Biznesa attīstības vadītājs Kristaps Kolosovs, piebilstot, ka attālinātais darbs ļauj darba devējiem nodarbināt talantus arī ārpus valsts robežām.

Populārāko darba sludinājumu sarakstā B2B klientu atbalsta speciālista amats ieņem otro vietu ar 404 kandidātiem. Kā norāda Kristaps Kolosovs, pieaugot B2B pakalpojumu un tehnoloģiju uzņēmumu skaitam, pieaug arī pieprasījums pēc speciālistiem, kas spēj nodrošināt izcilu klientu atbalstu biznesa klientiem.

To pašu var teikt arī par trešo 2024.gada sākumā pieprasītāko profesiju - klientu konsultants, kas ieguva gandrīz 2007 darba skatījumus un 398 pieteikumus. Šim amatam ir būtiska loma klientu problēmu risināšanā un atbalsta sniegšanā.

Simtiem cilvēku pieteicās arī uz tādām profesijām kā pārdošanas speciālists (362 pieteikumi), noliktavas darbinieks (342 pieteikumi), datu ievades speciālists (304 pieteikumi), asistents (294 pieteikumi), autovadītājs (241 pieteikums), personāla atlases speciālists (236 pieteikumi) un ražošanas darbinieks (210 pieteikumi), padarot tās visas par 2024.gadā 1. kvartāla pieprasītākajām profesijām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā darbu dabūt joprojām ir grūtāk nekā Lietuvā un Igaunijā (+VIDEO)

Līdz ar Ukrainas kara bēgļu ienākošās plūsmas samazināšanos, arī šis plūsmas pozitīvais efekts uz darbaspēka piedāvājuma dinamiku pakāpeniski izsīkst.

Sabiedrība Aptauja: darba tirgus Latvijā ir ļoti nepievilcīgs (+VIDEO)

Tikai 1% respondentu norādījis, ka būtu gatavs mainīt profesiju, lai dotos strādāt uz ārzemem.

Ekonomika Sievietēm vidējā darba samaksa Latvijā par 17,1% mazāka nekā vīriešiem

Sievietēm vidējā bruto darba samaksa stundā 2022.gadā Latvijā bija par 17,1% mazāka nekā vīriešiem, ziņo Centrālā statistikas pārvalde, atsaucoties uz informatīvo apskatu "Dzimumu līdztiesība".