• Didzis,
  • Gaidis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas pašvaldība novērtēs savu īpašumu piemērotību patvērumu iekārtošanai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 16:30, 24.04.2024


Rīgas pašvaldība plāno novērtēt visu pašvaldības īpašumu piemērotību īslaicīgu patvērumu labiekārtošanai līdz šī gada beigām, trešdien medijiem sacīja Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons.


Foto: LETA

Šobrīd pašvaldība sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) ir sākusi īpašumu apsekošanas pirmo posmu, kura gaitā telpu piemērotība tiek pārbaudīta skolās. Otrajā posmā plānots apsekot bērnudārzus, tad sociālās aprūpes un medicīnas iestādes, un noslēgumā - pašvaldības administratīvās ēkas.

"Tādā veidā iegūsim pārskatu par to, cik objekti pašvaldības īpašumā ir pielāgojami patvērumam. (..) Ambīcija ir šogad kopā ar VUGD apsekot visas," pauda Reinsons, vienlaikus piebilstot, ka apsekošanas temps varētu būt aptuveni 100 objekti mēnesī.

Pašvaldības pārstāvis norādīja, ka pēc tam pirmais solis būs piemērotās telpas labiekārtot īslaicīgam patvērumam, proti, patvērumam līdz divām stundām, taču ir iecere pakāpeniski pilnveidot patvērumus par vietām, kurās iespējams uzturēties ilgāku laiku. Reinsons sacīja, ka īslaicīgās patvertnēs ir jābūt aptieciņai, pārtikas rezervēm un inventāram, kas palīdz atbrīvot izeju. Savukārt ilgtermiņa patvērumiem būtu nepieciešama ventilācijas sistēma, lielākas pārtikas rezerves, ūdens pievads, dīzeļģenerators un telpas autonomija, proti, ir vēlama rezerves izeja.

Pašvaldības labiekārtotās patvertnes marķētas ar trīs uzlīmēm: VUGD vadlīnijās apstiprinātu marķējumu, Ženēvas konvencijā apstiprinātu starptautisko marķējumu un marķējumu braila rakstā. Informācija par pielāgotajiem objektiem tiks ievietota Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības plānā.

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) uzsvēra, ka būtiska ir arī pašu iedzīvotāju iesaiste, un aicināja Rīgas iedzīvotājus apsekot arī savu ēku pagrabus un pielāgot tos drošam patvērumam. Vienlaikus Ķirsis pauda, ka telpām jābūt ar dubultu pielietojamību, proti, lai tās tiek izmantotas jau šobrīd, un iedzīvotāji zina, kur tās ir, kā tajās iekļūt un kas telpās atrodas. Kā piemēru Rīgas mērs minēja Rīgas 49.vidusskolas sporta kompleksu, kura pagrabs tuvākajā laikā tiks atbrīvots no liekajām mantām, labiekārtojot to par drošu patvertni, līdztekus atsevišķas pagraba telpas izmantojot par Jaunsardzes telpām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Lasiet arī