• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Baklāni-Ansbergu neievēlē par Rīgas izpilddirektora vietnieci

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:55, 17.04.2024


Rīgas domes deputātu vairākums trešdien neatbalstīja bijušās Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Elitas Baklānes-Ansbergas apstiprināšanu pilsētas izpilddirektora vietnieka amatā, lai arī viņa bija uzvarējusi pašvaldības izsludinātajā konkursā.


Foto: LETA

Par Baklānes-Ansbergas iecelšanu amatā nobalsoja 24 deputāti, pret bija 22 un divi atturējās. Lai ieceltu kandidāti pilsētas izpilddirektora amatā, "par" bija jānobalso 31 deputātam.

Rīgas pilsētas izpilddirektoram ir plānots ieviest vietnieku, kuram tiks uzticēti Rīgas pašvaldības Centrālās administrācijas vadītāja pienākumi.

Konkurss uz šo amatu tika izsludināts pagājušā gada 27.novembrī, un tajā tika saņemti 30 pieteikumi. Pretendentu izvērtēšana notika trijās kārtās. Baklāne-Ansberga konkursā ieguva augstāko punktu skaitu. Pašvaldības izveidotā nominācijas komisija, kuras sastāvā darbojās arī nevalstisko organizāciju pārstāvji, lēmumu par konkursa rezultātu pieņēma vienbalsīgi.

Pēc konkursa noslēgšanās jautājums par Baklānes-Ansbergas iecelšanu amatā ilgstoši netika virzīts uz domes sēdi, pašvaldībā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem risinot savstarpējās attiecības un pārmetot politiskās ietekmes uz kandidāti.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldībā, Baklāne-Ansberga Latvijas Universitātē ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā un sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē.

Kopš 2020.gada Baklāne-Ansberga pilda valdes locekles pienākumus valsts akciju sabiedrībā "Elektriskie sakari".

No 2018.gada līdz aizvadītā gada augustam viņa bija VVD ģenerāldirektore, iepriekš strādājusi Ventspils pilsētas pašvaldībā un no 2010.gada līdz 2016.gadam ieņēmusi Valsts zemes dienesta ģenerāldirektores amatu.

Baklāne-Ansberga pēc domstarpībām ar toreiz par nozari atbildīgo ministru Māri Sprindžuku (AS) VVD vadītājas amatu amatu pameta 2023.gada vasarā. Sprindžuks aģentūrai LETA tolaik sacīja, ka dienesta vadītāja maiņas mērķis esot bijis panākt būtiskas pārmaiņas dienesta darbā. Galvenais mērķis esot mainīt "primitīvo "visu aizliegt" pieeju" uz tādu, kas vērsta uz sadarbību un atbildības deleģēšanu pašvaldībām un iedzīvotājiem, palielinot paškontroli.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Ķirsis ierosina atrast citu vietu Lucavsalas mazdārziņu lietotājiem

Līdz ar plāniem Lucavsalā būvēt jaunu futbola stadionu nākotnē varētu notikt sarunas par kādas citas vietas ierādīšanu cilvēkiem, kuri izmanto Lucavsalas mazdārziņus, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieļāva Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Interesanti fakti Vieglajam transportam atjauno satiksmi pār Altonavas ielas pārvadu Rīgā

Šodien plkst.18 satiksmei tiks atvērs Altonavas ielas pārvads Rīgā, taču tiks noteikti atsevišķi ierobežojumi, informēja Rīgas domē.

Ekonomika Lietuvas uzņēmums prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus

Lietuvas nekustamo īpašumu attīstītājs "Sirin Development" prasīs Rīgas domei atlīdzināt zaudējumus, kas radīti, atceļot 22 zemesgabalu pie lidostas izsoli, pavēstīja "Sirin Development" valdes loceklis Laurīns Kuzavs.

Sabiedrība Sešu mobilitātes punktu izveidei Rīgas dome aizņemsies 25 miljonus eiro

Sešu mobilitātes punktu izveidei Rīgas dome aizņemsies 25,2 miljonus eiro, šodien nolēma Rīgas dome.