• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slimnīcu biedrība: Salīdzinot ar citiem gadiem, situācija pašlaik nav labāka

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:02, 16.04.2024


Pašlaik situācija slimnīcās, salīdzinot ar citiem gadiem, nav uzlabojusies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) valdes priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.


Foto: LETA

Viņš norādīja, ka, runājot ar Latvijas slimnīcu vadītājiem, var secināt, ka situācija nav mainījusies, bet ir nozares, kuras cieš vairāk, piemēram, tās slimnīcas, kas nodrošina dzemdību palīdzību, tām esot zudumi, jo nerentablu pasākumu un neapmaksāto pakalpojumu kopums palielinās.

Uz piebildi, ka Veselības ministrija (VM) iesniegusi saskaņošanai rīkojuma projektu, kas paredz apropriācijas pārdali 25,6 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu veselības aprūpes pakalpojumu nepārtrauktību slimnīcu uzņemšanas nodaļās no 2024.gada 1.maija, Kalējs atbildēja, ka nauda vēl nav saņemta, šodien vēl paredzēts saistībā ar šo projektu iesniegt komentārus.

"Veselības ministrijai biedrības iebildumi varētu šķist nepamatoti, jo viņi vairāk balstās uz finanšu apriti, mēs vairāk savus argumentus balstām uz pacientu apriti un pacientu ārstēšanu," paskaidroja Kalējs.

LETA jau rakstīja, ka informatīvajā ziņojumā par slimnīcu tīkla attīstību ir iekļauta informācija par VM plānotajiem pasākumiem stacionāro veselības aprūpes pakalpojumu pilnveidē, tostarp neatliekamās medicīniskās palīdzības jomā. Tāpat tajā aktualizētas prasības slimnīcu darbības profiliem un to līmeņiem, iezīmēta reģionālo slimnīcu sadarbības tīkli un noteikts to darbības principus, kā arī noteikta metodisko centru izveide un vadība, kas nodrošinās sistēmisku ārstniecības procesu kvalitātes pārraudzību valstī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Līguma laušana sadārdzinās PSKUS korpusa būvdarbus par 20-30 miljoniem eiro

Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai (PSKUS) laužot līgumu ar jaunā slimnīcas korpusa būvnieku SIA "Velve", būvniecība ievilksies uz 23 līdz 26 mēnešiem un, visticamāk, sadārdzināsies par aptuveni 20-30 miljoniem eiro, aģentūrai LETA pavēstīja "Velves" pārstāvji.

Sabiedrība Ministrs: Daugavpils slimnīca varētu būt pirmā, kuru pārņem valsts

Finanšu problēmās nonākusī Daugavpils reģionālā slimnīca varētu būt pirmā, kuru daļēji pārņem un kuras pārvaldībā iesaistās valsts, intervijā TV3 sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Stradiņa slimnīcas Onkoloģijas korpusa pagrabstāvā ieplūdis ūdens

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Onkoloģijas korpusa pagrabstāvā ieplūdis ūdens, tviterī ziņo slimnīca.

Sabiedrība Tukuma slimnīcai valsts parādā pusmiljonu eiro

Valsts patlaban Tukuma slimnīcai ir parādā pusmiljonu eiro, aģentūrai LETA pavēstīja Tukuma novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa (LRA).