«Lux Express» biļete no lidostas uz Rīgas centru maksās 8 eiro

Sabiedrība
LETA 21:44, 16.04.2024 0

Starptautiskais pasažieru pārvadātājs "Lux Express" otrdien iesniedzis pieteikumu Autotransporta direkcijai (ATD) iekļaut maršrutu Rīgas centrs-Rīgas lidosta komerciālo reģionālās nozīmes maršrutu sarakstā un izsniegt "Lux Express Latvia" uz to maršruta atļauju.

 

"Lux Express" pārstāvji norāda, ka gala pietura piedāvātajam maršrutam būs pie Rīgas starptautiskās autoostas.

"Lux Express" Baltijas biznesa attīstības direktors Aldis Ķibēns skaidro, ka uzņēmums, sadarbojoties ar Rīgas lidostu, ir identificējis nepieciešamību pēc kvalitatīvāka pakalpojuma lidostas apmeklētājiem. "Lai gan aviopārvadājumu nozare veiksmīgi atkopjas pēc Covid-19 pandēmijas un Rīgas lidosta piedzīvo pasažieru skaita pieaugumu, tūristiem vēl joprojām ir problēmas ar nokļūšanu gan no, gan uz lidostu," viņš min.

Tāpat Ķibēns atzīmē, ka biļete "Lux Express" autobusos maksās dārgāk nekā "Rīgas satiksmes" autobusos, taču par braucienu būs jāmaksā mazāk, nekā izmantojot taksometru.

Savukārt Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs norāda, ka jauna autobusu maršruta atklāšana ir vēl viens nozīmīgs solis, lai nokļūšanu uz un no Rīgas lidostas ceļotājiem padarītu ērtāku. "Šīs jomas uzlabošanu sākām ar autobusa pieturvietas pārvietošanu un taksometru cenu sakārtošanu," viņš piebilst.

Iepriekš satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) vēstīja, ka "Lux Express" autobusa biļete no Rīgas lidostas uz pilsētas centru maksās astoņus eiro.

Tāpat ATD informēja, ka tuvākajā Sabiedriskā transporta padomes sēdē izskatīs komerciālā maršruta no Rīgas lidostas uz galvaspilsētas centru atvēršanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Ekonomika Lidojumu skaits Latvijas gaisa telpā ir mazāks par līmeni pirms Covid (+VIDEO)

Uz un no Rīgas vadīti 3788 lidojumi, kas ir pieaugums par 0,3%.

Kriminālziņas LTV: Iespējams, Vaivodu tur aizdomās par darbībām «lidostas zemes lietā»

Līdzšinējais Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, kuru nedēļas sākumā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja aizdomās par liela apmēra kukuļa piedāvāšanu, nelikumīgas darbības varētu būt veicis saistībā ar tā dēvēto "lidostas zemes lietu", atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Sabiedrība Rīgas lidosta sākusi izmantot trīs jaunos pasažieru gaisa tiltus

Rīgas lidosta sākusi izmantot trīs jaunos pasažieru gaisa tiltus no iepirkumā paredzētajiem pieciem pasažieru gaisa tiltiem, aģentūra LETA noskaidroja lidostā.

Ekonomika Rīgas lidostā no oktobra darbu sāks vēl viena aviokompānija

Rīgas lidostā no šā gada 11.oktobra darbu sāks Apvienoto Arābu Emirātu aviokompānija "flydubai", kas trīs reizes nedēļā piedāvās ceļotājiem tiešos lidojumus starp Rīgu un Dubaiju, informē Rīgas lidosta.