• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc diviem gadiem pāri Zunda kanālam tiks uzbūvēts jauns tilts (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:37, 11.04.2024


Veidos nozīmīgu satiksmes savienojumu starp Pārdaugavu un Ķīpsalu.


Tilts veidos vietzīmi tuvāko apkaimju identitātes veidošanā.

Gājēju un velosipēdistu tilta izbūve plānota līdz 2026.gada pavasarim, tādēļ nākamais solis ir būvprojekta izstrāde atbilstoši augstāko vietu ieguvušajam metam. Tāpat pašvaldība turpina darbu, lai tuvāko gadu laikā atjaunotu un labiekārtotu arī pārējo Zunda kanāla piegulošo teritoriju un infrastruktūru.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja Inese Andersone atzīmē: "Gājēju un velosipēdistu tilts pār Zunda kanālu ir vēl viens projekts kvalitatīvas publiskās ārtelpas izveidei, un šādai pieejai pilsētplānošanā ir jāturpinās. Tas ir priekšnoteikums, kas padara pilsētas teritorijas dzīvas, jo infrastruktūra kalpo gan iedzīvotāju pārvietošanās, gan rekreācijas vajadzībām. Zunda tilts būs vēl viens nozīmīgs objekts mobilitātes veicināšanai un apkārtnes sakārtošanai".

Paziņojot konkursa rezultātus, metu konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētāja, Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta direktora vietniece attīstības jautājumos p.i. Inese Sirmā atzīmēja, ka pretendentu uzdevums bija sarežģīts un izaicinošs, jo jaunā satiksmes infrastruktūra jāveido kopā ar publisko ārtelpu, vienlaikus idejai jābūt ilgtspējīgai, funkcionālai un mākslinieciski augstvērtīgai.

Rīgas pilsētas galvenā dizainere un metu konkursa žūrijas komisijas locekle Evelīna Ozola pirmo vietu ieguvušo darbu raksturo kā augstā detalizācijas pakāpē izstrādātu un rūpīgi pārdomātu metu. "Tajā piedāvātā tilta konstrukcija demonstrē ekoloģisku ievirzi. Īpaši uzteicama ir tilta integrācija pilsētvidē - abos Zunda krastos radīta ainaviski pievilcīga, daudzfunkcionāla publiskā ārtelpa. Tilta risinājums ir pragmatisks, vienlaikus tam piemīt atturīgs, mūsdienīgs, vidē iederīgs arhitektoniskais tēls. Tilta īstenošana sniegs kvalitatīvu pienesumu mobilitātei un publiskajai ārtelpai Pārdaugavā," skaidro E. Ozola. Metu konkurss tika izsludināts, lai iegūtu pārdomātus, ainaviski, pilsētbūvnieciski, mākslinieciski augstvērtīgus un vienlaikus ekonomiski pamatotus metus jauna gājēju un velobraucēju tilta un to savienojumu izveidei starp Durbes un Paula Valdena ielām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Ekonomika Limbažu novads nodos valstij Salacas tiltu un tā pārbūves projektu Salacgrīvā

Ceturtdien Limbažu novada domes ārkārtas sēdē ar 14 deputātu balsīm tika nolemts nodot valstij Satiksmes ministrijas (SM) personā tiltu pār Salacu Salacgrīvā, kā arī būvprojektu "Tilts pār Salacu autoceļu A1 (E67) Rīga-Ainaži 91,10 km".

Sabiedrība Latvija ieguvusi naudu Salacas tilta remontam

Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūra (CINEA) Militārās mobilitātes (MM) trešajā uzsaukumā apstiprinājusi finansējumu 78,8 miljonu eiro apmērā trīs transporta infrastruktūras projektu īstenošanai Latvijā, informē Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Ekonomika Izsludināts konkurss par Salacgrīvas tilta pārbūvi

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) izsludinājis konkursu par tilta pār Salacu pārbūvi uz Tallinas šosejas (A1) Salacgrīvā, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).