«Pretošanās koncepciju jāizstrādā pēc iespējas ātrāk» - Aizsardzības ministrs

Sabiedrība
VS.LV 11:15, 08.04.2024 0

Šobrīd gala termiņš esot noteikt 2026.gada oktobra mēnesis.

 

Līdz 2026.gadam paredzēts izstrādāt Pretošanās koncepciju. Dokuments nebūs adresēts Latvijas armijai, ne sabiedrotajiem spēkiem, bet katram valsts iedzīvotājam. Proti, koncepcijā būtu ieteikumi kā civilpersonām pretoties, iebrukuma gadījumā nepakļauties ienaidniekam.

Piemēram, nepakļauties un nesadarboties ar ienaidnieku, tādējādi sniedzot atbalstu bruņotiem spēkiem. Aizsardzības ministrs Andris Sprūds TV24 norādīja, ka koncepcija ir tapšanas stadijā un nav zināms, kā tiks apziņoti iedzīvotāji, lai uzzinātu par pretošanās iespējām un metodēm.

ANDRIS SPRŪDS, AIZSARDZĪBAS MINISTRS (PRO): "Par tiem pamatprincipiem mēs runātu vispārīgāk, kādas iespējas ir. Skaidrs, ka šīs te detaļas vēl papildus jāizstrādā un pie tā šobrīd bruņotie spēki strādā, lai tas tiek iekļauts jau esošajos dokumentos, kas principā nodrošina mūsu valsts aizsardzību. "

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Sabiedrība Īrniekiem paredz iespēju šīs telpas iegūt īpašumā

Virkne pašvaldības izīrēto dzīvokļu īrnieki šos dzīvokļus īrē pat 20 gadus un šajā laikā ir seguši ne tikai konkrētās dzīvojamās mājas uzturēšanas izmaksas, bet no saviem līdzekļiem veikuši arī ieguldījumus šo dzīvokļu tehniskā un vizuālā stāvokļa uzlabošanai.

Lasiet arī

Sabiedrība Aizsardzības ministriju gaida reorganizācija?

Evika Siliņa: "Runa ir arī par to, kādā veidā mēs organizēsim darbu, lai arī mūsu aizsardzības spējas kļūtu stiprākas un varētu attīstīt militāro industriju. Par to esmu runājusi gan ar aizsardzības, gan ar ekonomikas ministru. Es no viņiem sagaidu kopīgu informatīvo ziņojumu valdībā. Ir jāizstrādā militārās industrijas stratēģija."

Sabiedrība Kara gadījumā cels barikādes

Aizsardzības ministrija ir sagatavojusi rokasgrāmatu pašvaldību sadarbībai ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), kurā kara gadījumā cita starpā pašvaldības aicinātas palīdzēt ielu plāksnīšu aizkrāsošanā, barikāžu veidošanā un iedzīvotāju apbedīšanā.

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Interesanti fakti Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 Patria bruņumašīnu

Latvijā ik gadu ir plānots saražot aptuveni 30 "Patria" bruņumašīnu, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).