• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Īpašai komisijai līdz mēneša beigām jāizvērtē Kariņa lidojumu lietas apstākļi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:12, 03.04.2024


Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par dienesta pārbaudi saistībā ar ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumu lietas apstākļu izvērtēšanu, šim mērķim sasaucot īpašu komisiju.


Foto: LETA

Informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" liecina, ka dienesta pārbaudes komisijā būs Tieslietu ministrijas (TM), Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Labklājības ministrijas un Ministru prezidenta biroja pārstāvji. Komisiju vadīs TM valsts sekretārs Mihails Papsujevičs.

Dienesta pārbaudes komisija izveidota, reaģējot uz Ģenerālprokuratūras iesniegumu "Par gaisa transporta līgumreisu pakalpojumu izmantošanas tiesiskumu". Komisijas uzdevums būs dienesta pārbaudē noskaidrot iesniegumā norādīto likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumu izdarīšanas apstākļus un izvērtēt pārvaldes amatpersonu rīcību,

Dienesta pārbaude veicama līdz 30.aprīlim, iesniedzot Ministru prezidentei ziņojumu par tās rezultātiem.

Kā ziņots, daļā sabiedrības kritiku izpelnījušies Kariņa Ministru prezidenta laika vadīto delegāciju veiktie speciālie avioreisi. No 2021. līdz 2023.gada septembrim no valsts budžeta atbilstoši Valsts kancelejas apkopotajai informācijai šādi iztērēti 613 830 eiro, bet kopā ar ES segto izmaksu daļu tēriņi sasniedz 1,36 miljonus eiro.

Par minētajiem lidojumiem revīziju veica arī Valsts kontrole, bet Valsts kanceleja to apstrīdēja.

Valsts kancelejas iesniegumu, kurā apstrīdēts Valsts kontroles starpziņojums par Kariņa speciālajiem avioreisiem, Valsts kontroles padome skatīja 27.marta sēdē.

Tāpat LETA jau ziņoja, ka ģenerālprokuratūra marta beigās sākusi un nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam izmeklēšanai kriminālprocesu par iespējamu izšķērdēšanu saistībā ar lidmašīnu līgumreisu izmantošanu bijušā Ministru prezidenta Kariņa komandējumos, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar publiski izskanējušo informāciju Ģenerālprokuratūrā tika veikta pārbaude par gaisa transporta līgumreisu pakalpojumu izmantošanu toreizējā Ministru prezidenta komandējumos.

Ģenerālprokuratūra neapstrīd, ka valsts augstāko amatpersonu pienākumu izpildes gaitā var rasties situācijas, kad komandējuma nodrošināšanā nepieciešams izmantot gaisa transporta līgumreisu pakalpojumus.

Noteikumu norma paredz, ka transporta izdevumus premjeram visos transporta veidos atlīdzina saskaņā ar faktiskajām izmaksām, bet ne vairāk kā atbilstoši biznesa klases vai tai pielīdzinātas klases tarifiem.

Pārbaudē konstatēts, ka speciālajiem līgumreisiem, kas tika organizēti no 2021. līdz 2023.gadam, tika izlietotas lielākas summas, nekā bija paredzēts līgumos, kas noslēgti ar ceļojumu aģentūrām par līgumreisu organizēšanu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.

Sabiedrība Kariņš neesot zinājis, cik izmaksājusi pārvietošanās ar speciālajiem reisiem

Bijušais Ministru prezidents un ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV) neesot zinājis, cik izmaksājusi pārvietošanās ar speciālajiem reisiem, pirmdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" uzsvēra politiķis.

Sabiedrība Valsts kontrole: ar Kariņa avioreisiem radīti 545 000 eiro nepamatoti izdevumi

Nelikumīga un neekonomiska rīcība, organizējot bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) speciālos lidojumus, Latvijas un Eiropas Savienības (ES) Padomes budžetiem kopumā radījusi ap 545 000 eiro nepamatotus izdevumus, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

Sabiedrība Siliņa: Kariņš rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis

Atkāpjoties no ārlietu ministra amata, Krišjānis Kariņš (JV) rīkojies kā kārtīgs Rietumu politiķis, ceturtdien pēc sarunas ar politiķi paziņoja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).