• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pusnaktī vairākās novērojumu stacijās pārspēts 1.aprīļa siltuma rekords

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:23, 01.04.2024


Naktī no svētdienas uz pirmdienu saglabājoties pavasarim neraksturīgi augstai gaisa temperatūrai, vairākās novērojumu stacijās jau pusnaktī pārspēts 1.aprīļa siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.


Foto: LETA

Daugavpilī pusnaktī bija +18,3 grādi. Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijas otrajā lielākajā pilsētā reģistrēta 1.aprīlī, bija +17,2 grādi 1990.gadā.

Pirmā aprīļa siltuma rekords labots arī Alūksnē, kur nakts vidū bija +14,9 grādi, kā arī Dagdā, kur pusnaktī termometrs rādīja +17,6 grādus, un Priekuļos, kur reģistrēti +16,3 grādi. Rekords pārspēts arī Rēzeknē, kur pusnaktī bija +17 grādi.

Divos naktī gaisa temperatūra valsts novērojumu stacijās bija no +4,7 grādiem Kolkā līdz +16,2 grādiem Daugavpilī un Rēzeknē.

Nakts sākumā vietām valsts ziemeļaustrumu daļā dārdēja pērkons.

Jau ziņots, ka svētdien augstākā gaisa temperatūra valstī bija +22,8 grādi Zvejniekciemā. Tas ir jauns 31.marta un mēneša siltuma rekords visas valsts mērogā.

Marta maksimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts visās novērojumu stacijās, izņemot Kolku un Mērsragu, kur dienvidaustrumu vējš nesa vēsu gaisu no Rīgas līča.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta pavasara pirmajā mēnesī, bija +20,8 grādi 1968.gada 30.martā Mērsragā.

Savukārt aprīļa nacionālais siltuma rekords ir +27,9 grādi 2000.gada 24.aprīlī Rīgā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Daļā peldvietu ūdens temperatūra saglabājas tuvu 20 grādiem

Lielākajā daļā Latvijas upju un ezeru ūdens temperatūra ir 15..20 grādi, siltākais ūdens saglabājas ezeros un Pļaviņu ūdenskrātuvē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Sabiedrība Otrdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +26 grādus

Otrdienas pēcpusdienā Latvijā gaiss sasils līdz +23..+26 grādiem, vietām piekrastē temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Visu nedēļu gaidāms sauss laiks

Laikapstākļus Latvijā šonedēļ noteiks liels anticiklons, tādēļ nav gaidāmi nokrišņi, prognozē sinoptiķi.