• Sandis,
  • Uldis,
  • Ulvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Mārupes novada iedzīvotāju iniciatīvu konkursā atbalstīs deviņus projektus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 22:39, 31.03.2024


Mārupes novada iedzīvotāju iniciatīvu konkursā "Mārupe - mūsu mājas 2024" tiks atbalstīti deviņi projekti, paziņo pašvaldībā.


Foto: LETA

1.martā sabiedrības balsojumam tika nodotas 12 projektu idejas.

Mārupes aukstumpeldēšanas sezonas aktivitāšu īstenošanai 2024./2025.gada sezonā piešķirs 2500 eiro.

Šajā gadā plānots organizēt koppeldi iesācējiem, kur septembrī, kad laikapstākļi vēl nav tik ekstrēmi kā ziemā, pievienoties varēs katrs, kurš vēlas pamēģināt un vienlaikus iegūt plašāku informāciju par ziemas peldēšanas iespējām un ieguvumiem. Par šiem līdzekļiem plānots rīkot arī sezonas atklāšanas pasākumu un III Ziemas peldēšanas sacensības.

Biedrība "Kopā savā novadā" saņems 2500 eiro labbūtības dienas rīkošanai Mārupes novada ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām. Ar šo pasākumu plānots veicināt socializēšanās prasmes un stiprināt ģimenes, kurās aug bērni ar jebkādā veida funkcionāliem traucējumiem.

"Mārupes BMX klubam" otrā Tīraines apkaimes festivāla - "Olimpiskās spēles Mazās Mārupītes krastos" rīkošanai piešķirs 5000 eiro.

Nodibinājumam "Babītes radošā darbnīca" IV Vasarsvētku Dzilnuciemā rīkošanai piešķirs 5000 eiro.

Slidotprasmju apmācību nodarbībām pirmsskolas un skolas vecuma bērniem "Nāc slidot Mārupes novadā!" piešķirs 2486 eiro.

Vēl 2420 eiro plānots piešķirt biedrībai "Džudo klubs Mārupe" džudo dienas Mārupē rīkošanai. Biedrība darbību sākusi 2016.gadā un ieguva lielu popularitāti starp bērniem un viņu vecākiem.

Biedrības darbības laikā radusies nepieciešamība pēc paraugdemonstrējumiem un sacensībām plašākai auditorijai. Tāpēc biedrība organizēs džudo dienu Mārupē.

Pārgājienu ciklam jauniešiem plānots piešķirt 2500 eiro. Četru pārgājienu cikls sniegs iespēju aktīvi pavadīt brīvo laiku dabā, iepazīt novada dabas vērtības, kā arī līdzdarboties ar vienaudžiem

Pārgājieni tiks vadīti organizācijas "Piedzīvojuma Gars" trenera vadībā, iekļaujot dažādus izaicinošus šķēršļus, saliedējošas aktivitātes un uzdevumus, aicinot jauniešus pārbaudīt savas spējas, "izkāpt" no ierastās komforta zonas, doties dabā, kā arī veidot plašāku paziņu un draugu loku.

Pārgājienu primārā mērķauditorija ir Mārupes novada jaunieši vecumā no 13 līdz 25 gadiem

Latvijas 3x3 hokeja federācijai plānots piešķirt 2481 eiro divu pasākumu rīkošanai. Plānots hokeja turnīrs 3x3 formātā bērniem, kuri dzimuši 2012.-2013.gadā un hokeja turnīrs 3x3 pieaugušajiem

Pirmajiem Jaunmārupes apkaimes svētkiem "Kopā gudrāk, labāk!" tiks piešķirti 4893 eiro. Tas būs pirmais novada ģimeņu saiets, kur kvalificēti pedagogi sniegs izglītojošu informāciju gan vecākiem, gan bērniem par to, kas ir pašvadīta mācīšanās, kā bērnos raisīt pašmotivāciju pilnveidot savas spējas, kā piepildīt mērķus, attīstīt laika plānošanas iemaņas.

Kopā iedzīvotāju iniciatīvām tiks atvēlēti 29 780 eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība KNAB uzdevis NA atmaksāt 210 673 eiro un aptur valsts finansējumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzdevis Nacionālajai apvienībai (NA) valsts budžetā atmaksāt pretlikumīgi izlietotos valsts budžeta finanšu līdzekļus 210 673 eiro apmērā un vienlaikus apturējis budžeta finansējumu uz vienu gadu.

Sabiedrība Rēzeknes pagaidu administratore: Darba būs pilnas rokas

Ņemot vērā jau pirmajās dienās konstatētās problēmas, saprotams, ka Rēzeknes problēmu risināšanai darba būs pilnas rokas, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atzina Rēzeknes domes pagaidu administrācijas vadītāja Guna Puce.

Sabiedrība Prezidents: Latvijā pietrūkst darbu, kā labās idejas tiešām sasniegt

Latvijā netrūkst labu ideju, bet trūkst - kā ieceres tiešām sasniegt, šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Ir" paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā liedz piekļuvi ar Medvedčuku saistītai tīmekļa vietnei

Pēc Eiropas Savienības (ES) sankciju saraksta paplašināšanas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nolēmusi liegt Latvijā piekļuvi tīmekļa vietnei "voiceofeurope.com", liecina padomes lēmums.

Lasiet arī

Sabiedrība Mārupes mēram piespriež 18 900 eiro naudas sodu

Rīgas rajona tiesa šodien kādreizējo Babītes novada pašvaldības uzņēmuma "Babītes siltums" kapitāla daļu turētāja pārstāvi, tagadēji Mārupes novada domes priekšsēdētāju Andreju Enci (LRA) atzina par vainīgu par 37 561 eiro nelikumīgu izmaksāšanu atvaļinājuma kompensācijā un piemēroja viņam 18 900 eiro naudas sodu.

Sabiedrība Mārupē plāno par ceturtdaļu paaugstināt siltumenerģijas tarifu

SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" no nākamā gada februāra plāno par ceturtdaļu paaugstināt siltumenerģijas tarifu, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Mārupē ierīkos laipas Medema purvā, kur kādreiz notika kūdras ieguve

Mārupes pašvaldība par nepilniem 17 000 eiro ierīkos laipas Medema purvā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Sabiedrība Mārupē turpina cīņu par iespēju būvēt tirdzniecības centu

Lai gan iepriekš pašvaldība noraidīja būvniecības ieceri, attīstītāji tomēr turpina cīņu par iespēju būvēt jaunu tirdzniecības centru Mārupē, Daugavas ielā 33.