• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saziņa ar Blinkenu palīdzēs Kariņam saglabāt amatu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 06:53, 28.03.2024


Krīzes laikā Latvijas valstij ir vajadzīgs pazīstams diplomātijas vadītājs.


Saruna ar Latvijas galveno sabiedroto.

Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš darba vizītē Vašingtonā, ASV, kopā ar Baltijas valstu kolēģiem tikās ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu.

Sarunā ministri uzsvēra, ka NATO Vašingtonas samita rezultāti šā gada jūlijā apliecinās NATO spēku un vienotību, sabiedroto tālāku atbalstu Ukrainai un kopīgu redzējumu Krievijas atturēšanai.

K. Kariņš, atzīmējot, ka šogad aprit 20. gadadiena Latvijas dalībai NATO, pateicās par ASV nelokāmo atbalstu Baltijas reģiona drošībai un aizsardzībai, t. sk. par 228 miljonu ASV dolāru finansējumu mūsu aizsardzības spējām šogad. Atgādinot par latviešu un pārējo baltiešu deportācijām pirms 75 gadiem, ārlietu ministrs uzsvēra transatlantiskās sadarbības un ASV līderības pasaulē nozīmību, lai vienoti iestātos par demokrātiju un noteikumos balstītas starptautiskās kārtības aizsardzību. Krievijas agresija ir jāaptur un nedrīkstam kavēties ar spēcīgu atbalstu Ukrainai, nodrošinot tās uzvaru pār agresoru.

Ārlietu ministrs arī tikās ar ASV viceprezidentes Nacionālās drošības padomnieku Filipu Gordonu (Philip Gordon). Ar skatu uz gaidāmo NATO Vašingtonas samitu sarunas partneri apsprieda ASV–Latvijas divpusējo stratēģisko partnerību, aktuālos reģionālos un globālos drošības izaicinājumus. K. Kariņš uzsvēra, ka Latvijas prioritātes Vašingtonas samitā ir sabiedroto militārā klātbūtne, Alianses spēju un aizsardzības industrijas attīstība, sadarbība ar Ukrainu un Krievijas iegrožošana.

Darba vizītes laikā K. Kariņš piedalījās ASV domnīcas "Hudson Institute" publiskā diskusijā par “Ziemeļeiropas drošības uzlabošanu: kāpēc ASV ir jāieklausās Baltijas valstīs?” (Enhancing Northern European Security: Why the US Should Listen to the Baltic States?).

Ārlietu ministrs tikās arī ar ASV konservatīvās domnīcas “The Heritage Foundation”, ASV sabiedriskās domas pētījumu centra “Gallup” un ASV bāzētās starptautiskās domnīcas “Atlantic Council” pārstāvjiem, kā arī ar vadošajiem medijiem ASV Nacionālajā preses klubā un sniedza interviju “US National Public Radio”.

Tajā pašā laikā "Apvienotais saraksts" (AS) aicinātu ārlietu ministru Krišjāni Kariņu (JV) demisionēt arī, ja politiskais spēks būtu valdībā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" teica Saeimas sekretārs un deputāts Edvards Smiltēns (AS), runājot par "lidojumu lietu".

"Ņemot vērā faktus, kas nākuši gaismā, Kariņa kungam vajadzētu saņemt drosmi un demisionēt," teica Smiltēns, apstiprinot, ka šāds aicinājums no AS nāktu arī, ja politiskais spēks atrastos valdībā.

Vaicāts, kam būtu jāuzņemas atbildība, Smiltēns norādīja, ka uz to norāda atbildes, kas tika saņemtas pēc AS pieprasījumiem, kurās norādīts, ka lēmumu par konkrētu lidojumu izmantošanu pieņem Ministru prezidents, Ministru prezidenta birojs, konsultējoties, izvērtējot lietderību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.

Pasaule Baltimorā sagruvis tilts; tajā ietriecies konteinerkuģis (+VIDEO)

Baltimorā kuģis ietriecies Frānsisa Skota Kī tiltā, kas sagruvis, ziņo ASV mediji.