• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Par vectēva noslepkavošanu mazdēlam piespriež 18 gadu cietumsodu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 20:35, 28.03.2024


Vidzemes rajona tiesa jaunam vīrietim par vectēva noslepkavošanu piespriedusi 18 gadu cietumsodu.


Foto: LETA

Tiesa 20.martā skatīja lietu, kurā pie kriminālatbildības saukti divi vīrieši - viens par slepkavību mantkārīgā nolūkā un zādzību un otrs par slepkavības atbalstīšanu mantkārīgā nolūkā, un pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru abus apsūdzētos atzina par vainīgiem, slepkavības izdarītāju sodot ar brīvības atņemšanu uz 18 gadiem un slepkavības atbalstītāju - ar brīvības atņemšanu uz 13 gadiem.

Vienlaikus tiesa pieņēma blakus lēmumu, ar kuru konstatēja divu liecinieku iespējamu nepatiesu liecību sniegšanu. Lēmums nosūtīts izmeklēšanas iestādei pirmstiesas procesuālo darbību veikšanai.

Kā vēsta apsūdzība, noslepkavotā mazdēls bijis viens no diviem viņa mantiniekiem. Uzskatot, ka vectēvs gatavojas pārdot savu nekustamo īpašumu, kā arī veic savā īpašumā esošo mežu ciršanu, tādējādi būtiski samazinot mazdēla kā mantinieka mantojamo daļu, vīrietis nolēmis vectēvu noslepkavot.

Slepkavība pastrādāta ar uz apsūdzētā vārda reģistrētu medību ieroci - bisi. Slepkavība izdarīta caur virtuves logu, veicot šāvienu cietušajam galvā. Pēc slepkavības izdarīšanas apsūdzētais iekļuva cietušā dzīvesvietā un nozaga viņa naudas maku.

Slepkavības izdarīšanas laikā otrs apsūdzētais piesedzis slepkavu, viņa vietā pildot darba pienākumus apsardzes uzņēmumā. Izmantojot darba automašīnu, viņš sagaidīja vectēvu nošāvušo vīrieti iepriekš norunātā vietā, kur saņēma no viņa ne mazāk kā 140 eiro. Turklāt vēlāk slepkavības atbalstītājs nolūkā slēpt otra apsūdzētā izdarītā noziedzīgā nodarījuma pēdas savā dzīvesvietā krāsnī sadedzināja nozagto vectēva naudas maku.

Ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un neplāno lūgt tiesu gatavot pilnu spriedumu. Savukārt pārējās procesā iesaistītās personas desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiks iesniegts, tiesa gatavos pilnu spriedumu, kuru varēs pārsūdzēt desmit dienu laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Kriminālziņas Noslepkavotās septiņgadnieces Justīnes tēvs paliek apcietinājumā

Latgales rajona tiesa Rēzeknē šodien lēmusi turpināt piemērot apcietinājumu noslepkavotās septiņus gadus vecās Justīnes Reinikovas tēvam, kurš tiek vainots šīs slepkavības pastrādāšanā, informē Tiesu administrācija.

Kriminālziņas Policija atklājusi septiņgadīgās Justīnes slepkavības apstākļus

Prokuratūra nodevusi Latgales rajona tiesai krimināllietu par Rogovkā dzīvojušās septiņgadīgās Justīnes Reinikovas slepkavību un atklājusi arī slepkavības apstākļus.

Kriminālziņas Rēzeknes pusē aizdomās par vīrieša slepkavību aiztur divas personas

Rēzeknes novada Dricānu pagastā svētdien aizdomās par vīrieša slepkavību aizturētas divas personas, informē Valsts policija.

Kriminālziņas Jūrmalas bērnunamā pēc pusaudža slepkavības ievieš stingrākus noteikumus

Jūrmalas bērnunamā "Sprīdītis", kura iemītnieks tiek turēts aizdomās par pusaudža slepkavību Slokā, ieviesti stingrāki noteikumi, vēsta Latvijas Televīzija.