• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Līdz ar vasarīgu siltumu Lieldienās iespējams pērkona negaiss

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:37, 28.03.2024


Atbilstoši pašreizējām prognozēm gan Pirmajās, gan Otrajās Lieldienās gaisa temperatūra Latvijā sasniegs +20 grādus un vietām dārdēs pērkons.


Foto: LETA

Saskaņā ar jaunākajiem "Global Forecast System" datiem piektdien naktī un no rīta palaikam gaidāms lietus, vietām līs stipri, dienā nokrišņu būs mazāk. Vējš iegriezīsies no rietumiem un brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 11-16 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +4..+9 grādiem, maksimālā temperatūra dienā gaidāma no +5 grādiem vietām piekrastē līdz +13 grādiem valsts dienvidos.

Naktī uz sestdienu daudzviet var uzlīt, diena gaidāma pārsvarā sausa. Piekrastē iespējama migla, un maksimālā gaisa temperatūra Klusajā sestdienā gaidāma no +5 grādiem dažviet piekrastē līdz +16 grādiem valsts dienvidaustrumu daļā.

Svētdienas pēcpusdienā, sildot saulei un pūšot mēreni stipram dienvidaustrumu vējam, gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +17..+22 grādiem. Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu daudzviet iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, kas lokāli var atnest stipras lietusgāzes, krusu un spēcīgas vēja brāzmas.

Otrajās Lieldienās pēc siltas nakts, kurā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā saglabāsies virs +10 grādiem, termometra stabiņš var pakāpties līdz +18..+22 grādiem, vēsāk būs piekrastē. Vējš kļūs lēnāks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Pēc svētkiem laiks kļūs vēsāks, iespējams sniegs un gaisa temperatūra naktīs var noslīdēt zem nulles.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valsts teritorijā reģistrēta pavasara pirmajā mēnesī, ir +20,8 grādi 1968.gada 30.martā Mērsragā. Savukārt 31.marta un 1.aprīļa siltuma rekords ir +19,1 grāds, kas reģistrēts attiecīgi 2010.gadā Rucavā un 2017.gadā Stendē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi nemainīsies

Ceturtdien Latvijā saglabāsies apmākušās debesis un daudzviet līs, Kurzemē būs maz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Nākamnedēļ gaisa temperatūra Latvijā var pakāpties virs +20 grādiem

Tuvākajās dienās Latvijā pakāpeniski paaugstināsies gaisa temperatūra, nākamās nedēļas sākumā tā pārsniegs +20 grādus, liecina pašreizējās laika prognozes.

Sabiedrība Otrdien mitēsies nokrišņi un daudzviet uzspīdēs saule

Otrdien Latvijā, sākot no rietumiem, pārstās snigt un daudzviet uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Nedēļas pirmajā dienā spēcīgi līs un snigs, kā arī pūtīs brāzmains vējš

Pirmdien Latvijā spēcīgi līs un snigs, valsts rietumu daļā gaidāms arī sniegputenis, prognozē sinoptiķi.