• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā protestēs pret Krievijas prezidenta vēlēšanām

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:25, 17.03.2024


Šodien plkst.10 parkā iepretim Krievijas vēstniecības ēkai Rīgā, Ukrainas neatkarības ielā 2, sāksies protesta akcija, lai nosodītu Krievijas prezidenta tā dēvēto "vēlēšanu" rīkošanu Latvijas teritorijā, informē pasākuma organizatori.


Foto: LETA

Protesta akcija turpināsies līdz plkst.17.

"Atļaujot rīkot Krievijas prezidenta "vēlēšanas" Latvijā, valsts leģitimizē šo vēlēšanu neleģitīmo iznākumu. Iznākumu, kurā vēlēšanās uzvar Vladimirs Putins, kura armija jau vismaz desmit gadus dienu dienā veic kara noziegumus pret Ukrainas iedzīvotājiem," norāda pasākuma organizatori.

Viņi uzsver, ka Latvija nevar pieļaut šādas provokācijas - agresorvalsts pilsoņi par Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu šajos apstākļos drīkstētu balsot tikai un vienīgi otrpus Latvijas robežai. Krievijai ir jāpārtrauc karš Ukrainā un jāatkāpjas līdz 1991.gada robežām, pārliecināti pasākuma organizatori.

"Latvijai jāsaņemas - ja spējām Krievijai parādīt savu vietu Brīvības cīņās, tad spēsim arī tagad. Putina un pārējo viņa marionešu vieta ir nevis Kremlī, bet gan karātavās," uzsver akcijas rīkotāji.

Pasākuma norises vietā ikviens aicināts ierasties ar Latvijas un Ukrainas karogiem, plakātiem un simboliku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Rīgā notiek Krievijas prezidenta vēlēšanas

Latvijā Krievijas prezidenta "vēlēšanas" svētdien notiks divos iecirkņos, kas būs izvietoti Krievijas vēstniecības telpās Ukrainas neatkarības ielā 2, Rīgā.

Pasaule Latvija neatzīst Krievijas prezidenta "vēlēšanu" rīkošanu Moldovā un Gruzijā

Latvija neatzīst Krievijas prezidenta "vēlēšanu" nelikumīgo rīkošanu un to rezultātus Moldovas Pārdņestras reģionā un Gruzijas reģionos - Abhāzijā un Dienvidosetijā, pavēstīja Ārlietu ministrijā.

Sabiedrība Protestēs pret vēlēšanām Krievijā

Pasākuma norises vietā ikviens aicināts ierasties ar Latvijas un Ukrainas karogiem, plakātiem un simboliku.