• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Saeimas deputāts Edvīns Šnore: «‎Okupanti neintegrējas» (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 16:58, 12.03.2024


Politiķa izvirzītā tēma satrauc daudzus patriotiski noskaņotus latviešus.


Deputāts aktīvi virza valodas dienaskārtību.

Iekšējās drošības apakškomisiju vada Saeimas deputāts no Nacionālās apvienības Edvīns Šnore. Kā viņš nesen norādīja sociālajā tīklā X (agrāk Twitter), starp viņa paaudzes cilvēkiem, Latvijā dzimušiem krieviem, ir daudz tādu, kas neciena valsts valodu.

"Nekad nav bijušas nekādas integrācijas ilūzijas. Okupanti neintegrējas", - tā Šnore. Viņu atbalstīja arī vairāki komentētāji:

Kārlis: "Kopš 2022. gada februāra vairs nav nekādu ilūziju. Nulle! Un tieši valodas jautājums ir tas galvenais klupšanas akmens pat priekš tā sauktajiem ''labajiem krieviem''. Atliek pacelt valodas jautājumu... un ''HOP!''... ''Labā krieva'' šovinistiskā āža kāja izlīdusi. Klasika!"

Anita Legzdina: "Okupants apzīmē ne tikai cilvēka darbību, bet arī viņa domāšanu, pasaules uzskatu. Okupantam paaudžu paaudzēs kultivēta pārliecība, ka viņam ir tiesības, un okupēto zemju pamatiedzīvotāju pienākums pielāgoties okupantam, nevis otrādi. Un runas par okupantu integrāciju ir absurdas".

Guntars Stinka: "Francijā valsts galvenajos TV kanālos tu nevari strādāt, ja tev nav perfekta valoda, bez reģionāla akcenta. Skarbi, bet tā tas ir. Jā, dzīve ir nežēlīga. Mūsu TV tas dažreiz tā griež ausis, ka ir neizturami skatīties. P.S. Bet kopumā es ļoti atbalstu latgaliešu valodu ;)"


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Slimnīcām dažādi risinājumi saziņai ar pacientiem svešvalodās

Slimnīcas nesaredz problēmas saziņai ar pacientiem svešvalodās, paredzot tādiem gadījumiem dažādus risinājumus, noskaidroja aģentūra LETA.

Sabiedrība Diasporas bērniem palīdzēs atcerēties dzimto valodu (+VIDEO)

Kursos var iziet arī nepilsoņi, norāda Sabiedrības integrācijas fonds.

Sabiedrība Valsts valodas nezināšanas gadījumā pacientam pašam būtu jānodrošina tulkošana

Valsts valodas nezināšanas gadījumā saziņā ar mediķiem pacientam būtu pienākums pašam nodrošināt tulkošanu, paredz Veselības ministrijas (VM) parlamentārā sekretāra Artjoma Uršuļska iesniegtie priekšlikumi Pacientu tiesību likumā grozījumiem.

Sabiedrība Valsts valodas pārbaudi nav spējuši nokārtot Krievijas pilsoņi virs 75 gadiem

Valsts valodas pārbaudi lielākoties nav spējuši nokārtot Krievijas pilsoņi vecumā virs 75 gadiem, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) apkopotā informācija.