Sākti simtiem procesu par sankciju pārkāpšanu. Saeima apspriedīs

Sabiedrība
VS.LV 13:55, 10.03.2024 0

Deputāti vēlas saņemt informāciju par sankcijг režīma ievērošanu

 

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas deputāti otrdien, 12.martā, vētīs aktuālo situāciju saistībā ar sankciju pret Krieviju režīma ievērošanu.

Kā zināms, Valsts ieņēmumu dienestā (VID) aug sākto kriminālprocesu skaits par sankciju pārkāpšanu. VID vadītāja Baiba Šmite-Roķe pauda, ka"tie ir vairāki simti procesu".

Droši vien deputāti apspriedīs arī nesen izskanējušo informāciju par mangāna rūdas piegādes Krievijai arī caur Latviju. Kā liecina Igaunijas laikraksta "Postimees" rīcībā esošā informācija, no diviem miljoniem mangāna rūdas, kas pērn tika eksportēta uz Krieviju, gandrīz 90% tika pārkrauta Igaunijā un Latvijā. Visvairāk tādu kravu pārkrauts Rīgas un Ventspils ostās, bet kopš pagājušā gada arī Sillamē ostā tiek izkrauta un uzglabāta mangāna rūda pirms vilcieni ar to dodas uz Krieviju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siguldas novads mērķtiecīgi organizē Digitālo nedēļu (+VIDEO)

Dažādas organizācijas un to partneri rīko bezmaksas seminārus, vebinārus un praktiskas apmācības.

Sabiedrība LVC: Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos

Valsts ceļu tīklā būvdarbi notiek 47 posmos, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Vidusskolēniem sākas centralizēto eksāmenu sesija

Ar vidusskolas augstākā līmeņa eksāmenu sociālajās zinībās šodien sāksies valsts pārbaudes darbu sesija.

Lasiet arī

Pasaule Lietuvas muitnieki novērš divu «Tesla Cybertruck» izvešanu uz Baltkrieviju

Lietuvas muitnieki aizturējuši divus automobiļus "Tesla Cybertruck", jo ir aizdomas, ka šos pikapus ar elektrodzinēju bija paredzēts kontrabandas ceļā caur Baltkrieviju ievest Krievijā, tādējādi pārkāpjot Eiropas Savienības (ES) sankcijas.

Pasaule Eiropa aizliegs Krievijas finansējumu politiskajām partijām un fondiem

Eiropas Savienības (ES) 14.sankciju pakete, kas būs vērsta pret Krieviju, aizliegs Krievijas finansējumu "Eiropas politiskajām partijām un Eiropas politiskajiem fondiem", "nevalstiskajām organizācijām" un "mediju pakalpojumu sniedzējiem", liecina sankciju projekts, kas nonācis interneta laikraksta "EUobserver" rīcībā.

Kriminālziņas Valdība plāno precizēt Sankciju koordinācijas padomes uzdevumus

Valdība ar grozījumiem Starptautisko un Latvijas nacionālo sankciju likumā precizēs Sankciju koordinācijas padomes (SKP) uzdevumus, izriet no Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto noteikumu grozījumu anotācijas Tiesību aktu portālā.

Pasaule Laikraksts: Francijas uzņēmums turpina apkalpot Putina un Šoigu lidmašīnas

Francijas uzņēmums PGA pēc Krievijas karaspēka iebrukuma Ukrainā par spīti starptautiskajām sankcijām turpina apkalpot Krievijas diktatora Vladimira Putina, aizsardzības ministra Sergeja Šoigu un citu augstu amatpersonu lidmašīnas, ziņo Francijas laikraksts "Le Parisien", kas atsaucas uz uzņēmuma bijušo augsta ranga menedžeri.