KM pauž atbalstu alkoholisko dzērienu reklāmas visaptverošiem ierobežojumiem

Sabiedrība
LETA 21:41, 03.03.2024 0

Kultūras ministrija (KM) pauž atbalstu alkoholisko dzērienu reklāmas visaptverošiem ierobežojumiem, kas līdz ar pārējām platformām ietvertu arī mazumtirdzniecības vietas.

 
Foto: LETA

KM un kultūras ministre Agnese Logina (P) savu viedokli sniegusi pēc Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas lūguma sniegt atzinumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā uz otro lasījumu saņemtajiem priekšlikumiem.

KM norāda, ka pirmajā lasījumā atbalstītā redakcija paredz ierobežot alkoholisko dzērienu reklāmu preses izdevumos, drukātos reklāmas izdevumos un publikācijās patērētājiem, kinoteātros, tīmekļvietnēs un tiešsaistē un izmantojot pasta, arī elektroniskā pasta pakalpojumus.

Vienlaikus likumprojekts paredz izņēmumu attiecībā uz alkoholisko dzērienu atlaižu reklāmas izvietošanu mazumtirdzniecības vietās. Savukārt saistītie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā paredz ierobežot alkoholisko dzērienu atlaižu reklāmu elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

KM norāda, ka secināms, ka alkoholisko dzērienu atlaižu reklāmu ir paredzēts ierobežot visās platformās, izņemot mazumtirdzniecības vietas. Ministrijā atzīmē, ka, nosakot reklāmas ierobežojumus, tiem ir jābūt vienlīdzīgiem neatkarīgi no reklāmas izplatīšanas veida (vide, radio, televīzija, prese, digitālā vide, mazumtirdzniecības vietas un citas).

Līdz ar to KM pārstāvji pauž atbalstu grozījumos Alkoholisko dzērienu aprites likumā uz otro lasījumu iesniegtajiem tiem priekšlikumiem, kas paredz noteikt alkoholisko dzērienu reklāmas ierobežojumus arī mazumtirdzniecības vietās.

Kā ziņots, izskatīšanā Saeimā ir grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kurus Veselības ministrija virzījusi ar mērķi samazināt alkohola patēriņu Latvijas iedzīvotāju vidū, kā arī ilgtermiņā samazināt ar alkohola lietošanu saistīto slimību īpatsvaru un mirstību no alkohola lietošanas radītajām sekām.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Ekonomika Internetā iegādāto alkoholu varēs piegādāt ne ātrāk kā pēc sešām stundām

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja kompromisa priekšlikumu, kas paredz, ka internetā iegādāto alkoholu atļauts piegādāt pircējam ne ātrāk kā pēc sešām stundām no pasūtīšanas brīža.

Sabiedrība Latvijā ieviesīs jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, paredzot ieviest jaunus alkohola tirdzniecības laika ierobežojumus - no pirmdienas līdz sestdienai to varēs tirgot no plkst.10 līdz 20, bet svētdienās - no plkst.10 līdz 18.

Veselība Apmēram katrs septītais lieto alkoholu no rītiem pēc smagām ballītēm (+VIDEO)

Gandrīz divas trešdaļas "slimnieku" jeb 65% dzer daudz ūdens.

Ekonomika Saeima aizliedz pārdot alkoholu personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem.