• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


KM pauž atbalstu alkoholisko dzērienu reklāmas visaptverošiem ierobežojumiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 21:41, 03.03.2024


Kultūras ministrija (KM) pauž atbalstu alkoholisko dzērienu reklāmas visaptverošiem ierobežojumiem, kas līdz ar pārējām platformām ietvertu arī mazumtirdzniecības vietas.


Foto: LETA

KM un kultūras ministre Agnese Logina (P) savu viedokli sniegusi pēc Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas lūguma sniegt atzinumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā uz otro lasījumu saņemtajiem priekšlikumiem.

KM norāda, ka pirmajā lasījumā atbalstītā redakcija paredz ierobežot alkoholisko dzērienu reklāmu preses izdevumos, drukātos reklāmas izdevumos un publikācijās patērētājiem, kinoteātros, tīmekļvietnēs un tiešsaistē un izmantojot pasta, arī elektroniskā pasta pakalpojumus.

Vienlaikus likumprojekts paredz izņēmumu attiecībā uz alkoholisko dzērienu atlaižu reklāmas izvietošanu mazumtirdzniecības vietās. Savukārt saistītie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā paredz ierobežot alkoholisko dzērienu atlaižu reklāmu elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos.

KM norāda, ka secināms, ka alkoholisko dzērienu atlaižu reklāmu ir paredzēts ierobežot visās platformās, izņemot mazumtirdzniecības vietas. Ministrijā atzīmē, ka, nosakot reklāmas ierobežojumus, tiem ir jābūt vienlīdzīgiem neatkarīgi no reklāmas izplatīšanas veida (vide, radio, televīzija, prese, digitālā vide, mazumtirdzniecības vietas un citas).

Līdz ar to KM pārstāvji pauž atbalstu grozījumos Alkoholisko dzērienu aprites likumā uz otro lasījumu iesniegtajiem tiem priekšlikumiem, kas paredz noteikt alkoholisko dzērienu reklāmas ierobežojumus arī mazumtirdzniecības vietās.

Kā ziņots, izskatīšanā Saeimā ir grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kurus Veselības ministrija virzījusi ar mērķi samazināt alkohola patēriņu Latvijas iedzīvotāju vidū, kā arī ilgtermiņā samazināt ar alkohola lietošanu saistīto slimību īpatsvaru un mirstību no alkohola lietošanas radītajām sekām.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Lasiet arī

Ekonomika Saeima aizliedz pārdot alkoholu personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien atbalstīja priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem.

Sabiedrība Alkohola patēriņš pērn Latvijā sarucis par 3,2%

Absolūtā alkohola patēriņš 2023.gadā Latvijā samazinājies par 3,2%, pauda Latvijas Alkohola nozares asociācijā (LANA).

Ekonomika Latvijā pērn saražots par 18,8% mazāk alkoholisko dzērienu

Pērn Latvijā saražoti 52,19 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, un, salīdzinot ar 2022.gadu, 2023.gadā saražots par 18,8% mazāk alkoholisko dzērienu, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Sabiedrība Sievietes alkoholiķes varēs saņemt valsts apmaksātu kontracepciju

Sievietēm, kuras ir pakļautas sociālās atstumtības riskam, no šī gada tiek nodrošināta valsts apmaksāta kontracepcija - intrauterinā sistēma (spirāle) vai kontraceptīvais zemādas implants, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).