• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tiltu pār Salacu pēc pārbūves nodos atpakaļ Limbažu novada pašvaldībai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:52, 22.02.2024


Tiltu pār Salacu Salacgrīvā pēc tilta būvniecības un garantijas perioda plānots nodot atpakaļ Limbažu novada pašvaldības īpašumā, norādīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.



Ministrijā skaidro, ka tiltu pār Salacu, vienojoties ar Limbažu novada pašvaldību, nodos valsts īpašumā uz tilta būvniecības laiku, papildinot, ka īpašumtiesību pārejai ir nepieciešams Ministru kabineta lēmums un rīkojums, ko valdībā virzīs tuvākajā laikā.

SM atzīmē, ka tilta nodošanas mērķis valsts īpašumā ir mazināt administratīvo slogu būvniecības procesa laikā, lai būvniecība virzītos maksimāli ātri.

Šā gada 15.februārī Limbažu novada domes ārkārtas sēdē ar 14 deputātu balsīm tika nolemts nodot valstij SM personā tiltu pār Salacu Salacgrīvā, kā arī būvprojektu "Tilts pār Salacu autoceļu A1 (E67) Rīga-Ainaži 91,10 km".

Tāpat ziņots, ka Eiropas Klimata, infrastruktūras un vides izpildaģentūra (CINEA) Militārās mobilitātes (MM) trešajā uzsaukumā apstiprinājusi finansējumu 78,8 miljonu eiro apmērā trīs transporta infrastruktūras projektu īstenošanai Latvijā.

Finansējums piešķirts "Rail Baltica" projekta īstenošanai, Limbažu novada pašvaldībai tilta pār Salacu rekonstrukcijai un Rīgas lidostas ceturtā perona rekonstrukcijai. Finansēšanas līguma parakstīšana plānota līdz šā gada jūnijam.

Limbažu novada pašvaldībai tilta pār Salacu rekonstrukcijai Salacgrīvā, kas nodrošinās tā duālo pielietojumu civilajām un militārajām vajadzībām, piešķirts 7,54 miljonu eiro līdzfinansējums.

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) iepriekš pauda, ka pārbūves laikā satiksme neviena brīdī netiks apstādināta, jo tiks uzstādīts pagaidu tilts, kā arī pēc LVC aprēķiniem tilta pārbūves izmaksas varētu būt 15,1 miljona eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un tilta būvdarbus ir iespējams veikt divu būvsezonu laikā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Ekonomika Izsludināts konkurss par Salacgrīvas tilta pārbūvi

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) izsludinājis konkursu par tilta pār Salacu pārbūvi uz Tallinas šosejas (A1) Salacgrīvā, liecina informācija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS).

Sabiedrība Jauna tilta pār Salacu būvniecība varētu sākties nākamgad

Salacgrīvā tehnisko problēmu skartā tilta vietā jauna tilta pār Salacu būvniecība varētu sākties nākamgad un turpinātos 2025.gadā, šāda vēsts šodien izskanēja Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē.

Sabiedrība Salacgrīvā pie Salacas tilta plāno uzstādīt viedos luksoforus

Limbažu novada pašvaldība Salacgrīvā plāno uzstādīt viedos luksoforus satiksmes plūsmas organizēšanai pār Salacas tiltu, informēja pašvaldības pārstāve Ilga Tiesnese.

Sabiedrība Pēc diviem gadiem pāri Zunda kanālam tiks uzbūvēts jauns tilts (+VIDEO)

Veidos nozīmīgu satiksmes savienojumu starp Pārdaugavu un Ķīpsalu.