Rīgas dome nolemj likvidēt četras Rīgas pamatskolas

Sabiedrība
LETA 16:45, 21.02.2024 0

Rīgas dome šodien nolēma likvidēt četras pamatskolas un vienu bērnudārzu, bet vienu vidusskolu pārveidot par pamatskolu.

 
Foto: LETA

No šī gada 31.augusta tiks likvidēta Jankas Kupalas Rīgas Baltkrievu pamatskola, pievienojot to Rīgas 86.vidusskolai. Deputātiem tika skaidrots, ka šīs skolas jau pašlaik atrodas vienā ēkā un tām ir viens direktors.

Tiks likvidēta arī Rīgas Austrumu pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Reinholda Šmēlinga vidusskolai. Šī apvienošana ļaušot efektīvāk izmantot skolu infrastruktūru, pārceļot no Šmēlinga vidusskolas ēkas uz Austrumu pamatskolas ēku pamatskolas posmu, un turpmāk skola izmantos abas ēkas.

Tāpat šogad tiks likvidēta Rīgas Baltmuižas pamatskola, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas Iļģuciema pamatskolai. Pirmo gadu tikšot izmantotas abu skolu ēkas, ļaujot bērniem, kuri sākuši mācīties Baltmuižas pamatskolā, mācības turpināt tajā pašā ēkā. Taču vēlāk skolas vadība risinās jautājumu par vienas skolas infrastruktūras izmantošanu.

Plānots likvidēt arī Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskolu, nododot vispārējās izglītības programmu īstenošanu Rīgas 93.vidusskolai. Turpmāk skola izmantos abas skolu ēkas, pašreizējā Žoltoka pamatskolas ēkā koncentrējot sākumskolas izglītības posmu.

Rīgas dome šodien nolēma no 1.septembra Rīgas 75.vidusskolu pārveidot par pamatskolu. Jau pašlaik Rīgas 75.vidusskolā neesot 10. un 11. klases, līdz ar to šogad, mācības beidzot 12.klasei, skolas tips tiks mainīts uz pamatskolu.

Savukārt no nākamā gada šāds liktenis skars vēl sešas galvaspilsētas vidusskolas. No 2025.gada 1.septembra iestādes tips un nosaukums no vidusskolas uz pamatskolu tiks mainīts Rīgas 15.vidusskolai, Rīgas 47.vidusskolai, Rīgas 86.vidusskolai, Rīgas 89.vidusskolai, Rīgas Anniņmuižas vidusskolai un Rīgas Ķengaraga vidusskolai.

Arī šajās skolās vidusskolas posmā vairs nav 10.klases.

Ar 31.augustu tiks likvidēta Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Saulespuķe", pievienojot to Rīgas Daugavas pamatskolai.

Savukārt no 1.septembra tiks dibināta jauna Rīgas pirmsskolas izglītības iestāde "Auseklītis" Mežciema ielā 41, kas pārņems Bērnu un jauniešu centra "IK Auseklis" pirmsskolas izglītības programmu īstenošanu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Aptuveni 700 NATO karavīrus izvietos netālu no Rīgas lidostas

Gatavojoties NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas palielināšanai līdz brigādes līmenim, paredzēts, ka aptuveni 700 sabiedroto karavīrus izvietos Mārupes novadā, informē aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Sabiedrība Peldošā laboratorija pēta Liepājas ezera stāvokli (+VIDEO)

Skolēni varēs ievākt reālvidē ūdens un tajā esošo organismu – zooplanktonu, fitoplanktonu, bentosa – paraugus.

Sabiedrība Kā panākt lielāko pensijas iemaksas atdevi? Тор grozījumi

Sagatavoti grozījumi Valsts fondēto pensiju likumā un Ministru kabineta 2017.gada 19.decembra noteikumos "Kārtība, kādā valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājs aprēķina maksājumu par ieguldījumu plāna pārvaldi, un kārtība, kādā tiek veikta minētā maksājuma uzskaite un ieturēšana".

Lasiet arī

Sabiedrība Seksuālā izglītība Saeimā: erekcija un slapji sapņi (+VIDEO)

Par skolas partneriem kļūs aktīvisti no nevalstiskajām organizācijām, piemēram, "Papardes zieds".

Sabiedrība Pieaug nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ atbrīvoto skolotāju skaits

Nepietiekamu valsts valodas zināšanu dēļ kopš šī mācību gada sākuma no amata pienākumu pildīšanas atbrīvoti jau 45 pedagogi, liecina Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) apkopotā informācija.

Sabiedrība Kas jādara, lai Jūsu bērns mācītos Jūrmalā (+VIDEO)

Iesniegumu var iesniegt klātienē vai elektroniski.

Sabiedrība Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome nolemj reorganizēt divas skolas

Pēc emocionālām debatēm Jūrmalas dome ceturtdien pieņēma lēmumu reorganizēt Jaundubultu pamatskolu un Pumpuru vidusskolu, izveidojot jaunu Pumpuru vidusskolu.