Rīgā mainīs vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumus

Sabiedrība
LETA 09:31, 19.02.2024 0

No šodienas Rīgā tiks mainīti vairāku sabiedriskā transporta pieturvietu nosaukumi, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas satiksme" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane.

 
Foto: LETA

Nosaukums tiks mainīts 47. un 50.autobusa maršruta pieturvietām "Katlakalna iela", kas atrodas Krustpils ielā, abos virzienos. Turpmāk šīs pieturvietas sauks "Mazā Rencēnu iela".

Nosaukums tiek mainīts, lai 47.autobusa maršrutā virzienā no Abrenes ielas uz Getliņiem divām pēc kārtas secīgām pieturvietām nebūtu vienāds nosaukums "Katlakalna iela" un pasažieros neradītu apjukumu.

Nīcgales ielā 11. un 16.trolejbusa maršruta pieturvietām "Purvciems" abos kustības virzienos tiks mainīts nosaukums uz "Purvciema iela". Ņemot vērā, ka 18. un 23.trolejbusa maršruta galapunkta pieturvietu nosaukums ir "Purvciems", izmaiņas 11. un 16.trolejbusa maršruta pieturvietu nosaukumā veiktas, lai uzlabotu pasažieru iespējas orientēties un mazinātu pārpratumu iespējas.

Savukārt Deglava ielā esošajām pieturvietām "Nīcgales iela" abos virzienos un Nīcgales ielā esošajai pieturvietai "Nīcgales iela" virzienā no centra tiks mainīts nosaukums uz "Itas Kozakevičas iela".

Pagājušā gada augustā ielas posmu starp Deglava ielu un Nīcgales ielu pārdēvēja par Itas Kozakevičas ielu. Līdz ar to Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija lēmusi mainīt pieturvietu nosaukumus.

Pieturvietās apstājas 3., 6., 13., 47., 50., 51., 52. autobusa un 11., 22. trolejbusa maršruts, kā arī reisos no un uz parku 16.trolejbusa maršruts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Elektroautobusu piegādes kavējumu dēļ «Rīgas satiksmei» būs jāsedz 650 031 eiro

Valdība otrdien atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavoto noteikumu projektu, kas paredz nodrošināt iespēju pabeigt projektu par 35 elektroautobusu iegādi Rīgā pēc 2023.gada 31.decembra par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" līdzekļiem 650 031 eiro apmērā.

Sabiedrība «Rīgas satiksmes» «nanoūdens» krimināllietu turpinās iztiesāt jūlijā

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā 4.jūlijā plkst.13 turpinās pratināt lieciniekus tā dēvētajā "Rīgas satiksmes" (RS) "nanoūdens" krimināllietā.

Sabiedrība Rīgā sāks kursēt pirmie «Rīgas satiksmes» elektroautobusi

Piektdien, 22.decembrī, Rīgā sāks kursēt pirmie "Rīgas satiksmes" elektroautobusi.

Sabiedrība «Rīgas satiksme» deviņos mēnešos pārvadājusi par 26% vairāk pasažieru

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" šogad deviņos mēnešos pārvadājusi 84,933 miljonus pasažieru, kas ir par 26% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, liecina kompānijas publiskotā informācija.