• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kāpēc «Splendid Palace» atteicās rādīt bijušā EP deputāta Mirska filmu (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:52, 19.02.2024


Kinoteātris "Splendid Palace" saņēmis izcilākā Rīgas pasākuma telpās balvu Latvijas Pasākuma foruma Izcilības balvas pasniegšanas ceremonijā. Šādu atzinīgu novērtējumu "Splendid Palace" izpelnījies par tā simtgades pasākumiem visa aizvadītā - jubilejas gada - garumā.


Politiķis Mirskis filmā bija ģērbies padomju militārajā formā un apbalvojumos.

Kinoteātris "Splendid Palace" arvien ir pasaules kinomākslas labāko darbu izrādīšanas vieta, kur demonstrē labu Eiropas un Pasaules kino un notiek Latvijā radītā kino pirmizrādes.

Tajā pašā laikā kinoteātris "Splendid Palace", izvērtējot visus aspektus, kā arī atbildīgo iestāžu ieteikumus, nolēmis lauzt nomas līgumu ar telpu nomnieku SIA "Historical Museum" par mākslas filmas "Gūtmaņa alternatīva" (2016). Šī filma tapusi par bijušā Eiropas Parlamenta deputāta Aleksandra Mirska naudu, kurš tur spēlēja galveno padomju virsnieka lomu.

Divas dienas pirms iecerētās filmas demonstrēšanas kinoteātra "Splendid Palace" īpašnieks SIA "Rīgas Nami" saņēma Valsts drošības dienesta (VDD) vēstuli, kurā norādīts, ka "VDD vērtējumā šādas filmas demonstrēšana pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos, ko izraisījis Krievijas karš Ukrainā, rada negatīvu ietekmi uz vienota sabiedrības skatījuma veidošanu par Otrā pasaules kara norisēm un rezultātiem, Latvijas sabiedrības saliedētību un starpetniskajām attiecībām, kā arī piederības sajūtu Latvijai."

Saskaņā ar VDD vērtējumu, filmā tiek atspoguļoti notikumi Otrā pasaules kara laikā Latvijā, konkrētāk 1944.gadā Latgalē, cita starpā veidojot arī pozitīvu padomju armijas tēlu. Šajā kontekstā VDD uzsver, ka Otrais pasaules karš ir viens no aktuālajiem tematiem Krievijas veidotās vēsturiskās atmiņas nostiprināšanā, kas tiek izmantots Krievijas dezinformācijas un propagandas aktivitātēs pret Latviju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Lasiet arī

Kultūra Filma «Kaprači»: viņi gatavo mūža mājas mums visiem (+VIDEO)

Režisors un operators Ivars Zviedris ir viens no pēdējā laika titulētākajiem dokumentālā kino autoriem.

Kultūra «Oskara» balvu ceremonijā triumfē «Openheimers»

ASV Kinoakadēmijas jeb "Oskara" balvu ceremonijā šogad lielākos uzvaras laurus plūkusi filma "Oppenheimer" ("Openheimers").

Kultūra «Splendid Palace» notiks festivāla «Artdocfest/Riga» noslēguma ceremonija

Kinoteātrī "Splendid Palace" šovakar plkst.19 notiks festivāla "Artdocfest/Riga" noslēguma ceremonija, kurās paziņotos konkursa programmas "Baltic Focus" un "Artdocfest Open" laureātus, aģentūru LETA informēja festivāla producente Vaiva Bauze.

Kultūra «ArtDocFest» tiks prezentētas filmas par Juri Podnieku un kapračiem (+VIDEO)

Latviešu dokumentālisti izvirza garīgi smagas tēmas.