Pielaides darbam ar valsts noslēpumu piešķirtas visiem pieteiktajiem deputātiem

Sabiedrība
LETA 15:14, 12.02.2024 0

Speciālā atļauja darbam ar valsts noslēpumu ir piešķirta visiem Saeimmas deputātiem, par kuriem bijuši iesniegti pieprasījumi, informē Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

 

Patlaban SAB izsktīšanā neesot nevienas lietas par deputātu pielaidi darbam ar valsts noslēpumu. Tāpat SAB apliecināja, ka nevienam 14.Saeimas deputātam atļauja nav anulēta, un SAB patlaban nevērtē, vai nepieciešams anulēt atļauju pieejai valsts noslēpumam kādam deputātam.

SAB pērn novembrī atzina, ka saņēmis jaunus pieprasījumus par speciālo atļauju izsniegšanu vairākiem Saeimas deputātiem.

Likumā par valsts noslēpumu norādīts, ka pārbaude veicama trīs mēnešu laikā. Ja objektīvu iemeslu dēļ termiņu nav iespējams ievērot, to var pagarināt vēl par trim mēnešiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).

Sabiedrība Mobilitātes punktos Rīgā izveidos īstermiņa auto stāvvietas un velonovietnes

Mobilitātes punktos dzelzceļa stacijās "Bolderāja", "Dauderi", "Sarkandaugava", "Šķirotava", "Zemitāni" un "Ziemeļblāzma" plānots izbūvēt īstermiņa auto stāvvietas, velonovietnes un dzeramā ūdens brīvkrānus.

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Lasiet arī

Sabiedrība Iedzīvotājiem liela interese par iespējām strādāt SAB

Kopš Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pagājušā gada novembra vidū savā tīmekļvietnē ieviesa sadaļu par darba iespējām šajā iestādē, interese par to ir bijusi liela.

Sabiedrība SAB pirmo reizi publiski aicina pieteikties darbā potenciālos izlūkus

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pirmo reizi publiski aicinājis pieteikties darbā potenciālos izlūkošanas un pretizlūkošanas speciālistus.

Sabiedrība SAB Mieriņai un visiem ministriem izsniedzis pielaides valsts noslēpumam

Satversmes aizsardzības birojs (SAB), pabeidzot pārbaudes, ir izsniedzis speciālās atļaujas darbam ar valsts noslēpumu visiem valdības ministriem un Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS).

Sabiedrība SAB varēs izmantot transportlīdzekļus ar uzstādītām zilām bākugunīm

Turpmāk Satversmes aizsardzības birojs (SAB) darba vajadzībām varēs izmantot transportlīdzekļus ar uzstādītām zilām bākugunīm, šodien lēma valdība.