• Ada,
  • Adele,
  • Antra
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijas pasts sola attīstību, nevis nodaļu slēgšanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:47, 05.02.2024

Andris Ērglis


VAS Latvijas Pasts šogad koncentrēsies uz augstvērtīgu pasta un finanšu pakalpojumu nodrošināšanu, lai saskaņā ar uzņēmuma attīstības plāniem palielinātu savu konkurētspēju. Nacionālā pasta operatora vīzija - būt par pirmo izvēli ikkatra iedzīvotāja sūtījumiem.


Foto: LETA

Latvijas Pasts līdz 2024.gada beigām plāno izveidot plašāko pakomātu tīklu valstī, atbilstoši mūsdienu nozares specifikai, pilnveidot universālo pasta pakalpojumu pieejamību un sūtījumu piegādes procesus, kā arī uzlabot klientu apkalpošanu.

Latvijas Pasts attīstīs e-komercijas sūtījumu un loģistikas biznesa segmentu, tai skaitā universālā pasta (paku un sīkpaku piegādes) un eksprespasta pakalpojumus, sūtījumus pakomātu tīklā. Paralēli uzņēmums attīstīs jaunus paku sūtījumu pārsūtīšanas virzienus, sadarbībā ar globālajiem e-komercijas pakalpojumu sniedzējiem, pozicionējot Rīgu kā loģistikas centru. Finanšu pakalpojumu segmentā uzņēmums veicinās bezskaidras naudas norēķinus ar VISA maksājumu debetkartes un mobilās lietotnes Latvijas Pasts Pay priekšrocībām. Viena no prioritātēm paredz šogad dubultot pakomātu skaitu līdz vairāk nekā 400 punktiem, lai tie būtu vēl pieejamāki iedzīvotājiem, kā arī uzlabot digitālos pašapkalpošanās rīkus un citas funkcijas.

"Straujā tehnoloģiju attīstība būtiski maina cilvēku gaidas attiecībā uz pakalpojumu sniegšanas procesu, ātrumu un kvalitāti. Šodien jau uzskatāmi redzams, ka pasta nodaļas cilvēkiem vairs nav pirmais saskarsmes punkts ar pakalpojumiem daudzviet Eiropā. Tādējādi mums ir pēdējais laiks mainīt biznesa modeli un ieviest risinājumus, kas uzlabo klientu pieredzi un uzņēmuma finanšu rādītājus. Tam ir nepieciešamie priekšnoteikumi - pārdomāta stratēģija un darbinieku komanda, kas to ir gatava īstenot. Vienlaikus, rūpēs par vecāka gada gājuma klientiem īpaši reģionos, mēs apņemamies atrast labāko risinājumu, kā viņiem ērti saņemt gan pensijas, gan samaksāt komunālos maksājumus," skaidro Latvijas Pasta valdes priekšsēdētāja Beāte Krauze-Čebotare.

Savukārt tirdzniecības pakalpojumi un maksājumu pakalpojumi ir Latvijas Pasta papildu darbības virzieni. Pensijas, pabalstus un atlīdzības pēc to saņēmēju izvēles var saņemt Latvijas kredītiestādes vai Latvijas Pasta pasta norēķinu sistēmas (PNS) kontā. Latvijas Pastam ir līgums ar VSAA par pensiju piegādi saņēmēju dzīvesvietā.

Atgādinām, ka Latvijas Pasts pasta nodaļu optimizāciju uzsāka pirms vairākiem gadiem. Turklāt uzņēmums ir vairākkārtēji informējis sabiedrību, ka daudzās esošajās pasta nodaļu telpās ir jāveic remontdarbi, jo tās neatbilst vides pieejamības prasībām cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. 2017.gadā bija vairāk nekā 600 fizisku pasta nodaļu. 2019.gadā kopējais nodaļu skaits bija 347. 2024.gadā bija plānots optimizēt 105 pasta nodaļas.

Š.g. 1.februārī pēc Latvijas Pasta vadības un Satiksmes ministrijas pārstāvju diskusijas pasta nodaļu reorganizācija tika apturēta, lai uzņēmums veiktu papildu izpēti un piedāvātu pasta nodaļu attīstībai ne tikai Pastnieks mājās risinājumu, bet arī citus alternatīvus scenārijus, un atkārtoti konsultētos ar ieinteresētajām pusēm - pašvaldību vadītājiem, iedzīvotāju biedrībām u.c. Pēc finanšu aprēķiniem reorganizācijas apturēšana vai kavēšana prasīs valsts subsīdijas no 2,1 milj. līdz 4,0 milj. eiro. Aplēstās izmaksas neietver šo pasta nodaļu modernizēšanu un inflācijas efektus. Tādējādi šī gada pirmajā pusgadā uzņēmums kopā ar ieinteresētajām pusēm plāno atkārtoti un padziļināti izvērtēt, kā vēl var sniegt pasta un finanšu pakalpojumus klātienē.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgas peldvietās siltākā ūdens temperatūra ir Lucavsalā

Rīgas peldvietās siltākā ūdens temperatūra ir Lucavsalā, sasniedzot 22 grādus, liecina Rīgas Pašvaldības policijas apkopotā informācija.

Sabiedrība Latvija plāno pagarināt NBS karavīru dalību NATO misijā Irākā

Latvija plāno pagarināt Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību NATO misijā Irākā līdz 2026.gada 1.novembrim.

Sabiedrība Svētdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte

Mākoņu daudzums debesīs būs mainīgs un, sākot no rietumiem, gaidāms īslaicīgs lietus, vietām arī pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Partiju reitingā līderos izvirzās JV, trijniekā iekļūst LPV

Jaunākajā partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderpozīciju ieņēmusi partija "Jaunā vienotība" (JV), tai seko Nacionālā apvienība (NA), bet trešajā vietā iekļuvusi partija "Latvija pirmajā vietā" (LPV), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Lasiet arī

Sabiedrība Būs jaunais pasta nodaļu koncepts

"Latvijas pasts" patlaban neslēgs nevienu pasta nodaļu,

Ekonomika Pasts ar SM apsver trīs stratēģiskos virzienus turpmākajam pasta nodaļu tīklam

Patlaban VAS "Latvijas pasts" ar Satiksmes ministriju (SM) apsver trīs stratēģiskos virzienus, kas iezīmētu turpmāko pasta nodaļu tīklu, aģentūrai LETA skaidroja pasta pārstāvji.

Sabiedrība Apstiprināta Latvijas pasta pagaidu padome

Ceturtdien apstiprināta VAS "Latvijas pasts" pagaidu padome, informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Ekonomika Briškens: divas pasta nodaļas varētu saglabāt, ja Dūda nedotos braucienos

VAS "Latvijas pasts" pagaidu padome tiks iecelta tuvākajās dienās, trešdien preses konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).