Jaunieši ir gatavi dienēt 5 gadus Zemessardzē

Sabiedrība
VS.LV 17:49, 01.02.2024 0

Šodien Valsts aizsardzības dienestu Zemessardzē uzsāk 21 Latvijas pilsonis, kas dienestam pieteicās brīvprātīgi.

 
Foto: LETA

Jaunieši dienestu Zemessardzē pildīs kopumā 5 gadus, ik gadu apmācībā piedaloties ne mazāk kā 28 dienas. Apmācības norisināsies nedēļas nogalēs, pilna cikla nometnēs, kā arī militārās specialitātes apmācībā.

"Esmu gandarīts, ka varam Zemessardzes 1. Rīgas brigādē uzņemt jauniešus, kuri izvēlējušies Valsts aizsardzības dienestu veikt Zemessardzē. Uzsvēršu - gan viņiem, gan ikvienam karavīram, zemessargam jāatceras, ka diena Zemessardzē, tā ir diena Latvijai, tas ir laiks, kurā mēs stiprinot militārās iemaņas, stiprinām mūsu valsti," norāda Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris, pulkvedis Normunds Baranovs.

"Ir svarīgi, ka Latvijas pilsoņos ir šī vēlme aizsargāt mūsu valsti un tautu, sevišķi laikā, kad redzam mūsu kaimiņvalsts agresiju svešās zemēs. Viens no veidiem kā būt gataviem aizsargāt savu valsti, ir iestāties Valsts aizsardzības dienestā, jo mūsu sabiedrībai ir jābūt zinošai un noturīgai pret jebkādiem apdraudējumiem," uzsver Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandiera pienākumu izpildītājs pulkvežleitnants Oskars Purmalis.

Zemessardze ir skaitliski lielākā Nacionālo bruņoto spēku vienība un valsts aizsardzības pamats. Zemessardze ir pārstāvēta visā Latvijā - Zemgalē, Latgalē, Vidzemē un Kurzemē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Sabiedrība Šodien Bauskas slimnīca ar zemessargu palīdzību gatavojas karam (+VIDEO)

Militārie mediķi tiek izvietoti ārkārtas gadījumos.

Sabiedrība Takā dodas Latgales zemessargi (+VIDEO)

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien.

Sabiedrība Zemessardzei šogad pievienojušies vairāk nekā 700 cilvēki

Zemessardzei šogad pievienojušies vairāk nekā 700 cilvēki, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Sabiedrība Plāno mobilizācijas mācības

Mācības notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes atbildības teritorijā, un tajās plānots iesaistīt aptuveni 1000 zemessargu un rezerves karavīru, pamatojoties uz Aizsardzības ministrijas izstrādātu Ministru kabineta rīkojumu par kaujas gatavības pārbaudi.