• Karmena,
  • Manfreds,
  • Milda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Edgars Rinkēvičs tiksies ar Olenu Zelensku

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:15, 30.01.2024


Valsts prezidents E. Rinkēvičs kopā ar Ukrainas prezidenta kundzi O. Zelensku kopīgi atklās starptautisko konferenci "Krievijas karš pret bērniem".



31.janvārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tiksies ar Ukrainas prezidenta kundzi Olenu Zelensku (Ms Olena Zelenska). Tikšanās laikā plānots apspriest atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, cilvēktiesību situāciju Ukrainā, kā arī Krievijas prettiesiski deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu. Pēc tikšanās paredzēta īsa ekskursija pa Rīgas pili, lai O. Zelenskai prezentētu audiogidu ukraiņu valodā.

1.februārī Valsts prezidents E. Rinkēvičs kopā ar Ukrainas prezidenta kundzi O. Zelensku kopīgi atklās starptautisko konferenci "Krievijas karš pret bērniem" (‘Russia's War on Children’), kurā tiks diskutēts par Krievijas saukšanu pie atbildības par prettiesiski īstenotajām bērnu deportācijām no pagaidu okupētajām teritorijām Ukrainā, kā arī tiks pārrunāti veidi, kā sekmēt Krievijas deportēto Ukrainas bērnu atgriešanu.

Vizītes ietvaros plānota arī O. Zelenskas tikšanās ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu, Latvijas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kuri sniedz atbalstu Ukrainai, kā arī ukraiņu diasporas pārstāvjiem un Latvijā patvērumu radušajiem Ukrainas bēgļiem. Tāpat paredzēts Latvijas Okupācijas muzeja apmeklējums, kur tiks prezentēts audiogids ukraiņu valodā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks

Nākamnedēļ Latvijā atgriezīsies silts laiks un gaisa temperatūra sasniegs plus 20 grādus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Sabiedrība Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu

Piektdiena Latvijā iesāksies ar lietu, bet sākot pūs brāzmainajam vējam, lietus mākoņi izklīdīs un no Kurzemes puses nokrišņi mitēsies, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Sabiedrība Ogres novada mēra Helmaņa alga palielinājusies par 36%

Pērn Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa (NA) alga domē palielinājusies par 36%, sasniedzot 64 477 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija.

Sabiedrība Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas

Rīgā rīkos psiholoģiskā atbalsta nometnes bērniem no Ukrainas.

Lasiet arī

Pasaule “Latvijas uzņēmumi aktīvi iesaistās Ukrainas atjaunošanā» - Kariņš

Ministru prezidents piedalās Ukrainas atjaunošanas konferencē.

Pasaule Šī kara iznākums vistiešākajā veidā ietekmēs visas Eiropas nākotni

Evika Siliņa par Eiropas Savienības un NATO valstu līderu un pārstāvju konferencē Francijā rezultātiem.

Sabiedrība Viena no mikrorajonu būtiskākajām problēmām - ēku slikts tehniskais stāvoklis

14 gadu laikā Latvijā atjaunoti vien 8% jeb ap 2000 daudzdzīvokļu ēku.

Sabiedrība Rundāles pils muzejā notiks starptautiska konference

Ceturtdien, 14.septembrī, Rundāles pils muzejā notiks starptautiska konference "Vēsturisko dārzu un teritoriju pārvaldība un uzturēšana", informē pils pārstāve Andra Jakoviča.