• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā strauji pieaudzis uzstādīto BIO atkritumu konteineru skaits

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:18, 23.01.2024


Kampaņā "Viss, ko neapēd, ir noderīgs" Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji aktīvi izrādījuši interesi par bioloģiski noārdāmo (BIO) atkritumu šķirošanu, uzstādīto BIO konteineru skaitam pieaugot par 25%, pauda kampaņas rīkotāji SIA "Getliņi eko".


Foto: LETA

Kampaņas laikā, no 2023.gada 6.septembra līdz 5.novembrim, Rīgā un Pierīgā uzstādīto BIO atkritumu konteineru skaits daudzdzīvokļu mājās pieaudzis par 580 - no 2404 uz 2984 konteineriem.

"Getliņi eko" projektu vadītāja vides izglītības jomā Dārta Grudule norāda, ka cilvēku paradumi mainās lēnām, taču kampaņā gūtās atziņas apliecina, ka BIO atkritumu šķirošana var kļūt par ierastu ikdienas praksi gan aktīvi šķirojot pārtikas atkritumus, gan, piemēram, rudenī savāktās lapas nododot pārstrādei.

"Cilvēki labprāt iesaistās, un piemērota infrastruktūra ir tikpat būtiska kā iedzīvotāju motivācija šķirot BIO atkritumus," uzsver Grudule, piebilstot, ka atbildīgi šķirojot un pārstrādājot atkritumus, iespējams mazināt to negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi.

Jau ziņots, ka "Getliņi eko" 2023.gada deviņos mēnešos strādāja ar 36,602 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,3% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa saruka 4,2 reizes un bija 1,475 miljoni eiro.

Uzņēmums reģistrēts 1997.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 6,009 miljoni eiro. Kompānijas kapitālā 97,7% pieder Rīgas domei, bet 2,3% - Ropažu novada domei.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Pasaule EP deputāti prasa stingrākus noteikumus, lai samazinātu atkritumu daudzumu

Eiropas Parlaments (EP) trešdien, 13.martā, pieņēma priekšlikumus, lai visā Eiropas Savienībā (ES) novērstu un samazinātu pārtikas un tekstilizstrādājumu atkritumu rašanos, aģentūru LETA informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš.

Sabiedrība Rīdziniekiem jāzina: kas ir bioloģiskie atkritumi un kā tos pareizi apsaimniekot

Iedzīvotāji nepieciešamības gadījumā aicināti vērsties pie sava nama pārvaldnieka.

Ekonomika Aptauja: Latvijas uzņēmēji ir apņēmušies atkritumu apsaimniekošanā (+VIDEO)

Ir jāveicina tieši mazo un vidējo uzņēmumu izpratne par ilgtspējas nozīmi biznesā, pauž eksperts.

Sabiedrība Aptauja: Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju

Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju, liecina vides apsaimniekošanas kompānijas SIA "ZAAO" un "Norstat Latvija" veiktā aptauja.