• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Divas personas tiesās par deviņu miljonu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:24, 21.01.2024


Prokuratūra nosūtījusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu par deviņu miljonu cigarešu nelikumīgu pārvietošanu.


Foto: Valsts policija

Viena persona apsūdzēta par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu lielā apmērā, savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta par cigarešu nelikumīgas pārvietošanas organizēšanu.

Kā liecina apsūdzības, abas personas vienojās par tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām nelikumīgu pārvietošanu. Apsūdzētie ieguva jūras konteineru, kurā tika iekrautas deviņi miljoni "American Legend" markas cigaretes bez Latvijas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes konteinerā tika maskētas kā kastes ar keramikas izstrādājumiem, tādējādi tika radīts priekšstats par pārvadājamās kravas legālo saturu un atbilstību kravas pavaddokumentiem.

Viens no apsūdzētajiem, apzinoties, ka viņa rīcībā esošajā pārvadāmajā jūras konteinerā atrodas tabakas izstrādājumi, ar kravas auto devās uz Babītes pagastu, līdz viņu aizturēja Valsts policijas darbinieki.

Ar veiktajām noziedzīgajām darbībām apsūdzētie radīja valstij mantisko kaitējumu ne mazāk kā 780 435 eiro apmērā, lēš apsūdzība.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par seksuālu uzmākšanos draudēs administratīvais sods

Starp seksuālās uzmākšanās viediem deputāti min arī intensīvu skatīšanās uz personas intīmām zonām un seksuālu žestu / darbības demonstrēšanu.

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lasiet arī

Sabiedrība Tabakas likuma grozījumus Saeimā cer skatīt līdz gada beigām

Apjomīgie grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā skatīšanā Saeimā galīgajā lasījumā varētu nonākt līdz 2023.gada beigām.

Sabiedrība Ir pienācis pēdējais laiks cīnīties ar ceļu piesārņojumu Latvijā (VIDEO)

Izmest izsmēķi pa auto logu ir tas pats, kas izmest ceļmalā plastmasas maisu ar ķīmiskiem atkritumiem.

Veselība Izmest izsmēķi pa auto logu jeb Izmest ceļmalā maisu ar ķīmiskiem atkritumiem

Lai sekmētu sabiedrības izpratni par pareizu rīcību ar cigarešu izsmēķiem, "Zaļā josta" sadarbībā ar "Philip Morris Latvia" projekta "Kas pazūd no acīm, dabā nepazūd" ietvaros izstrādājusi izglītojošu video, liekot no malas paraudzīties uz smēķētāju aplamo rīcību, izmetot cigarešu izsmēķi pa auto logu. Joprojām, smēķējot automašīnā vai pie tās, smēķētāji regulāri izmet izsmēķus neatbilstošās vietās. Cigaretes filtrs satur plastmasu un, nomests zemē, tas ir kaitīgs apkārtējai videi.

Kriminālziņas Jēkabpils tirgū policija izņem 14 580 Baltkrievijas cigaretes

Iepriekš sāktā kriminālprocesā 31.maijā Valsts policijas (VP) amatpersonas veica sankcionētu kratīšanu kāda tirgus teritorijā, Jēkabpilī, kur atrasts un izņemts apjomīgs skaits nelegālu tabakas izstrādājumu - 14 580 cigaretes bez Latvijas akcīzes marķējuma, informēja policijas pārstāve Rūta Strautniece.