Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Sabiedrība
LETA 11:32, 16.01.2024 0

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

 
Foto: LETA

"Puteņa biļetes" ievieš dienās, kad gaidāma spēcīga snigšana, lai mudinātu satiksmē pēc iespējas mazāk izmantot privāto transportu. Pašvaldībā lēmums par "puteņa biļešu" ieviešanu tiekot pieņemts, analizējot vairākus satiksmi ietekmējošus faktorus. Viens no svarīgākajiem esot laika prognoze.

Lai gan tik aizplatīts brīdinājums par stipru snigšanu, prognozes liecinājušas, ka sniega segas biezums palielināsies par pieciem centimetriem. Tas neesot kritiski, lai būtiski apgrūtinātu ziemas dienestu darbu, savu lēmumu pamatoja pašvaldības pārstāvji. Pateicoties nesenajam atkusnim un sniega izvešanai, pilsētas ielās nebija uzkrājies liels daudzums sniega un pieejamā tehnika nebija pārslogota.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Dabas sargi: atkritumu dedzināšana palielina toksicitāti par 300% (+VIDEO)

Dati no Eiropas Latvijai dod pauzi pārdomām, kā būvēt pārstrādes rūpnīcas.

Sabiedrība Trešdien laikapstākļus nosaka plašs anticiklons

Trešdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, atsevišķās vietās gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Partiju reitingā līderos izvirzās NA un ZZS

Partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderos izvirzījusies "Nacionālā apvienība" (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktās pētījuma centra SKDS aptaujas dati.

Sabiedrība Vai likumu pārkāpj deputātu kandidātu debates krievu valodā?

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes paziņojums par plānotajām priekšvēlēšanu debatēm.

Lasiet arī

Sabiedrība Tuvākajā diennaktī daudzviet Latvijā gaidāms sniegputenis

Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu Latvijā vējš putinās sniegu, vietām nedaudz snigs, bet ceturtdienas rītā valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms mērens līdz stiprs sniegputenis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Rīgā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi; kavējas transports

Rīgā piektdien sākusies spēcīga snigšana, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.