Brīvības un Dzirnavu ielas stūrī Rīgā būvēs veikalus un restorānus

Sabiedrība
LETA 16:08, 14.01.2024 0

Rīgā, Brīvības un Dzirnavu ielas stūrī, kur pašlaik ir neapbūvēts laukums ar automašīnu stāvvietu, tiks būvēti veikali un restorāni.

 

Būvniecības ieceri zemesgabalā, Brīvības ielā 44, īsteno SIA "Hansa Holiday", kas saņēmusi būvatļauju.

Būvprojekta izstrādātājs ir SIA "Open arhitektūra un dizains".

Projekta risinājums paredz šajā vietā uzbūvēt īslaicīgas lietošanas būvi ar multifunkcionālu lietošanas nozīmi, izvietojot restorānus un mazumtirdzniecības telpas.

Būve projektēta divos stāvos. Brīvības ielas pusē ēka bloķēsies klāt esošajai ēkai Brīvības ielā 40. Dzirnavu ielas pusē, kur satiksmes plūsma nav tik intensīva, paredzēta iebrauktuve.

Pret ielu fronti paredzētas sešas ieejas ēkā. No iekšpagalma tiks nodrošināta piegāde un piekļūšana tehniskajam transportam.

Projekta risinājumi paredzot izstrādāt kvalitatīvu, esošai pilsētvidei un mērogam atbilstošu īslaicīgas lietošanas multifunkcionālu ēku minimālisma stilistikā ar mūsdienīgām detaļām, respektējot apkārtējo arhitektūru.

Ieejas bloku apdarē plānots izmantot metālu un koku, kā arī mazās arhitektūras formas.

Atsaucoties uz apkārtējām mazstāvu koka ēkām, fasādēm tiks izmantota koka paneļu apdare, kas vertikāli tiks dalīta ar metāla ribojumu. Visi logi ielas un sānu fasādē tiks veidoti tā, ka stiklojums ies pāri loga rāmim, nodrošinot vienmērīgu atspīdumu visā ailes izmērā.

Projektā plānots jumta terases līmeni bagātīgi papildināt ar augiem, stādījumiem dažādos augu konteineros, podos un kastēs.

Ēku paredzēts veidot no rūpnieciski izgatavotiem būvelementiem. Būve būs paredzēta vēlākai demontēšanai, taču eksplutācijas laikā tā vērtējama kā visām normatīvajām prasībām atbilstoša.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pierīga kļuva par Zemessardzes mācību vietu (+VIDEO)

Jaunieši var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram - ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas.

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Lasiet arī

Ekonomika Latvijas Banka: būvniecības izaugsmes perspektīvas ir diezgan pozitīvas

Būvniecības nozares izaugsmes perspektīvas vidējā termiņā ir diezgan pozitīvas, teikts Latvijas Bankas publicētajā jaunākajā makroekonomisko prognožu pārskatā.

Ekonomika Latvijas būvnieki izstrādājuši bezatkritumu plānu (+VIDEO)

Nepieciešams noteikt garāku uzglabāšanas termiņu no būvgružiem iegūtām otrreizējām izejvielām.

Ekonomika EM: Latvijas būvniecības nozarē ienāks ievērojamas investīcijas (+VIDEO)

Sektors ir piedzīvojusi virkni satricinājumu pēdējo gadu laikā, pauž V.Valainis.

Ekonomika EM: Latvijas būvniecības nozare turpina strauji attīstīties (+VIDEO)

Pēdējā ceturksnī inženierbūvniecības apjoms pieauga visstraujāk - par 32,5%.