Rinkēvičs un Metsola gribētu aktivizēt iedzīvotājus dalībai EP vēlēšanās

Sabiedrība
VS.LV 11:59, 12.01.2024 0

Latvijas iedzīvotāji ir jāaicina būt aktīviem un izmantot pilsoniskās tiesības ietekmēt Eiropas Savienības (ES) dienaskārtību, piedaloties gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, tikšanās laikā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs un EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.

 
Foto: LETA

Kā informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, piektdien Rīgas pilī Latvijas prezidents tikās ar EP priekšsēdētāju, lai pārrunātu gaidāmās EP vēlēšanas, ES paplašināšanos, Krievijas agresiju pret Ukrainu un ES atbalstu Ukrainai, ES ārējās robežas nostiprināšanu un migrācijas izaicinājumus, kā arī situāciju Tuvajos Austrumos.

Valsts prezidents pauda gandarījumu par Eiropas Parlamenta priekšsēdētājas vizīti Latvijā pirms jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kas Latvijā notiks 8.jūnijā.

Tāpat Rinkēvičs pozitīvi novērtēja Eiropadomes lēmumus attiecībā uz ES paplašināšanās politiku, sevišķi izceļot pievienošanās sarunu sākšanu ar Ukrainu. Valsts prezidents pauda atzinību par Metsolas stingro nostāju Ukrainas atbalstam cīņā pret Krievijas agresiju un atbalstu Ukrainas integrācijai ES.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība «Nepārprotama divvalodības veicināšana»

Valsts valodas centra reakcija uz SEPLP ieceri noturēt sabiedriskajā televīzijā Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Saistībā ar pārkāpumiem Kariņa lidojumu lietā ierosināta disciplinārlieta

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu ierosināt disciplinārlietu pret Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Siguldas novads mērķtiecīgi organizē Digitālo nedēļu (+VIDEO)

Dažādas organizācijas un to partneri rīko bezmaksas seminārus, vebinārus un praktiskas apmācības.

Lasiet arī

Sabiedrība Rinkēvičs: konkurss uz LIAA direktora amatu noslēdzās mazliet jocīgi

Konkurss uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu noslēdzās "mazliet jocīgi", šādu vērtējumu trešdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Rinkēvičs divām notiesātām personām priekšlaicīgi dzēš sodāmību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs otrdien izskatīja deviņu notiesātu personu apžēlošanas lūgumus un divām personām nolēma priekšlaicīgi dzēst sodāmību.

Sabiedrība Rinkēvičs lielāko daļu savu uzkrājumu ieguldījis krājobligācijās

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pagājušajā gadā lielāko daļu savu uzkrājumu - teju 300 000 eiro - ieguldījis krājobligācijās, liecina viņa amatpersonas deklarācija par pagājušo gadu.

Sabiedrība Rinkēvičs: Eiropai ir jāuzņemas lielāka atbildība par savu aizsardzību

Eiropai pašai ir jāuzņemas daudz lielāka atbildība par savu aizsardzību un drošību, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.