• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Fakultāšu skaitu samazinās arī Rīgas Stradiņa universitātē

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:08, 11.01.2024


Apvienojot vairākas fakultātes un izveidojot jaunu struktūru, Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) deviņu fakultāšu vietā turpmāk būs piecas, informē RSU.


Foto: LETA

Turpmāk RSU būs piecas fakultātes - Medicīnas fakultāte, Zobārstniecības fakultāte, Farmācijas fakultāte, Veselības un sporta zinātņu fakultāte un Sociālo zinātņu fakultāte.

Veselības un sporta zinātņu fakultātē tiks apvienotas līdzšinējās Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultāte un Rehabilitācijas fakultāte. Tā darbosies līdzšinējās dekānes Ingas Milleres vadībā. Šo pārmaiņu rezultātā fakultātei turpmāk būs iespējas īstenot lielāko daļu veselības virziena studiju programmu, fakultātes paspārnē turpinās darboties arī RSU Liepājas filiāle, Psiholoģijas laboratorija, kā arī RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža.

Vērienīgākās pārvaldības inovācijas līdz ar konsolidāciju notiks jaunizveidotajā Sociālo zinātņu fakultātē, kur struktūra un darbības principi aizgūti no ASV augstskolām - Bufalo Universitātes un Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta, kur RSU docētāji vairākkārt devušies pieredzes apmaiņā. Jaunajā inovatīvi transformētajā Sociālo zinātņu fakultātē, kuras dekāne būs pašreizējā Juridiskās fakultātes prodekāne docente Karina Palkova, tiks apvienotas Juridiskā fakultāte, Komunikācijas fakultāte un Eiropas studiju fakultāte. Fakultātes pakļautībā būs arī Sociālo zinātņu pētījumu cents, kura mērķis ir veicināt mērķtiecīgu izcilas pētniecības attīstību jaunajā Sociālo zinātņu fakultātē un RSU kopumā. Centra darbība būs vērsta uz fokusētu starpdisciplināras sociālo zinātņu pētniecības attīstību un teorētisko pieeju izkopšanu, sarežģītu sabiedrības problēmjautājumu risināšanu.

Fakultātē vairs nebūs tradicionālās katedru sistēmas, bet visas studiju programmas būs apvienotas vairākās radniecīgu studiju programmu darba grupās. Katru šādu grupu vadīs viens studiju programmu grupas vadītājs. Galvenā uzmanība fakultātē būs veltīta kvalitatīvai studiju programmu grupu pārvaldībai, maksimāli samazinot administratīvo aparātu un birokrātisko slogu akadēmiskajam personālam un pētniekiem. Studentiem būs plašākas izvēles studiju procesā un intensīva starpdisciplināra zinātniskās darbības prakse jau no studiju sākuma, ko nodrošinās Sociālo zinātņu pētījuma centra infrastruktūras izmantošana studiju procesā.

Pārmaiņu ieviešana notiks pakāpeniski visu janvāri, netraucējot studiju procesu, pauž RSU. Jaunās fakultātes sāks darbu 6.februārī. Ziemas izlaidums 9.februārī tiek plānots vēl iepriekšējās fakultātēs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Jaunā doktorantūras modeļa ieviešanu virza skatīšanai galīgajā lasījumā

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija otrdien trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Augstskolu likumā, kas paredz ieviest jaunu doktorantūras modeli. Pie grozījumiem Saeima darbu sāka vēl 2023.gada sākumā.

Sabiedrība RTU sākas ziemas uzņemšana (+VIDEO)

Programmās ir gan budžeta, gan maksas studiju vietas.

Sabiedrība Rektore: Budžeta vietām būtu jāseko darba tirgū pieprasītām profesijām

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmums piesaistīt augstākās izglītības iestāžu finansējumu to absolventu skaitam un viņu nodarbinātības līmenim ir signāls ne tikai augstskolām vētīt un uzlabot savas programmas, bet arī sabiedrībai, ka valstij rūp cilvēku un tautsaimniecības nākotne, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Banku augstskolas rektore Līga Peiseniece.

Sabiedrība IZM: «Sociālajās un humanitārajās zinātnēs esam pēdējā vietā ES» (+VIDEO)

Vai jaunās LU “Rakstu májas” atvēršana labos dramatisko situāciju nozarē, lemj Izglītības un zinātnes ministrija.