• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Paplašinās atbalsta maznodrošinātajām mājsaimniecībām pieejamību

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 18:44, 01.01.2024


No šī gada paplašinās atbalsta pieejamību maznodrošinātajām mājsaimniecībām no Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai.


Foto: LETA

Līdz šim atbalstu varēja saņemt maznodrošinātas mājsaimniecības, kuru rīcībā esošie ienākumi mēnesī nepārsniedza 376 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai 264 eiro.

Savukārt no 2024.gada 1.janvāra atbalstu varēs saņemt maznodrošinātas mājsaimniecības, kuru ienākumi mēnesī nepārsniedz 411 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, bet katrai nākamajai personai mājsaimniecībā - 288 eiro.

Tāpat kā līdz šim, arī turpmāk pamats Eiropas Sociālā fonda Plus programmas materiālās nenodrošinātības mazināšanai ietvaros saņemt pārtikas un pamata materiālo palīdzību - pārtikas preču komplektus, higiēnas un saimniecības preču komplektus, skolas piederumu komplektus, būs pašvaldības sociālā dienesta izsniegta rakstiska izziņa, kas apliecina, ka mājsaimniecība atbilst trūcīgas, maznodrošinātas vai krīzē nonākušas mājsaimniecības statusam.

Šobrīd 25 partnerorganizācijas - nevalstiskās organizācijas, reliģiskas organizācijas, pašvaldības un pašvaldību iestādes - visā Latvijā nodrošina programmas atbalsta paku izdali 419 atbalsta saņemšanas vietās un izsniedz gatavas maltītes 29 zupas virtuvēs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts līdzfinansēs aprūpi mājās bērniem ar invaliditāti

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā otrdien deputāti vienbalsīgi atbalstīja nepieciešamību no valsts puses līdzfinansēt aprūpes mājās pakalpojumu bērniem ar invaliditāti.

Sabiedrība Atbalsta iniciatīvu par bērna piedzimšanas un kopšanas pabalsta palielināšanu

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šodien konceptuāli atbalstīja iedzīvotāju iniciatīvu par bērna piedzimšanas un kopšanas pabalsta palielināšanu.

Sabiedrība Mājsaimniecībām ar zemu ienākumu līmeni kompensēs energoresursu izmaksas

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja Energoapgādes izmaksu atbalsta likuma projektu, kas paredz atbalstu energoresursu izmaksu kompensēšanai mājsaimniecībām ar zemu un vidēji zemu ienākumu līmeni.

Sabiedrība Saldus novadā pedagogiem radinieku nāves gadījumā būs pieejami pabalsti

Saldus novadā ir noteikta kārtība, kā pedagogiem radinieku nāves gadījumā būs iespējams saņemt pabalstus, liecina oficiālajā izdevumā publicētie pašvaldības noteikumi.