• Ģederts,
  • Ģirts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rēzeknē uz Kovšu ezera tiks izveidots parks par 8 466 615,81 eiro (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:33, 26.12.2023


Projektā plānoto darbību rezultātā kopumā tiks radītas 15 jaunas darba vietas.


Ūdens aktivitātes pie valstspilsētas Latgales iedzīvotājiem ir iemīļotas jau sen.

Turpinot projekta “Atbalsts komercdarbības attīstībai, izveidojot Kovšu ezera parka darbībai nepieciešamo publisko infrastruktūru” darbību īstenošanu, 10. decembrī noslēgts līgums par Kovšu ezera parka izveidi Rēzeknē, sakārtojot piegulošās degradētās un neizmantotās teritorijas. Iepirkumu rezultātā būvdarbu līgums par summu 5 398 240,97 eiro noslēgts ar SIA “Latgalija”, būvuzraudzības līgums ar Pilnsabiedrību “Akorda & Firma L4” un autoruzraudzības līgums ar būvprojekta izstrādātājiem SIA “5.IELA”. Būvdarbu līguma termiņš ir 15 mēneši no dienas, kad izdarīta atzīme Būvatļaujā par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi, neieskaitot Objekta nodošanu ekspluatācijā un tehnoloģiskos pārtraukumus.

Būvdarbu līguma ietvaros tiks veiktas šādas projekta darbības: publiskās teritorijas labiekārtošanas darbi, ēku un ar to saistītās infrastruktūras būvniecība un to funkcionalitātes nodrošināšanai nepieciešamo sabiedrisko pakalpojumu pieslēgumu būvniecība un teritorijas labiekārtošanas darbi.

Šo būvdarbu rezultātā tiks izveidots Kovšu ezera parks ar sešām labiekārtotām zonām:

-Pludmales zona ar gājēju ietvēm, soliņiem, piknika un ugunskura vietām, teritorijas apgaismojumu un videonovērošanu, kafejnīcu ar āra terasi ēkas pirmajā stāvā un āra tribīnēm un glābēju posteni ēkas otrajā stāvā un ēkai pieguļošu skatu platformu u.c. labiekārtojumu. Ēkas 1. stāvs tiks iznomāts komersantam.

-Promenādes zona ar laivu piestātnēm, atpūtas zonām, apstādījumiem, gājēju celiņiem, āra trenažieru laukumu un autostāvvietu, apgaismojumu, videonovērošanu u.c. labiekārtojumu.

-Kovšupes zona ar atjaunotu esošo dzelzsbetona tiltu, apstādījumiem, atpūtas vietām u.c. labiekārtojumu.

-Dabas takas zona ar dabas taku, gar kuru izvietotas atpūtas zonas ar soliņiem, laipām, kas paredzētas makšķernieku vajadzībām, un laipām ar laivu piestātnēm u.c. labiekārtojumu.

-Laivu mājas zona ar laivu māju, kurā paredzēta laivu noma/inventāra noliktava, ģērbtuves, dušas u.c. telpas, paredzot iespēju ziemā ēku izmantot ziemas sporta inventāra iznomāšanai, un laivu piestātni ar piebraucamo ceļu, stāvvietām, laivu rampu (slipu) laivu nolaišanai ūdenī ar autotransportu, gājēju ietvēm, atpūtas laukumiem, āra apgaismojumu, apstādījumiem u.c. labiekārtojumu. Ēka kopā ar Laivu mājas zonu tiks iznomāta komersantam.

-Kempinga zona ar kempinga administratīvo ēku, kurā paredzētas viesu dušas telpas, veļas mazgātuve ar virtuvi u.c. telpas, kempinga parku (ar pieslēgumu Ezera ielai) ar automašīnu stāvvietām, piebraucamiem ceļiem un laukumiem, ietvju tīklu, piekļuvi ezeram, laipu, peldvietu, telšu vietām, apgaismojumu, pludmales volejbola un futbola laukumiem, bērnu rotaļu laukumu, apstādījumiem, un kemperu stāvvietām ar vairākām vietām elektrības pieslēgumam, ūdens ņemšanas vietu, ķīmiskās WC noliešanas vietu u.c. labiekārtojumu. Ēka kopā ar Kempinga zonu tiks iznomāta komersantam.

Projektā plānoto darbību rezultātā kopumā tiks radītas 15 jaunas darba vietas, piesaistītas papildus nefinanšu investīcijas 2 500 000 eiro apmērā un par 21,5 ha samazinātas degradētās teritorijas.

Projekta “Atbalsts komercdarbības attīstībai, izveidojot Kovšu ezera parka darbībai nepieciešamo publisko infrastruktūru” (projekta Nr. 5.6.2.0/18/I/005), kura mērķis ir Kovšu ezeram pieguļošās teritorijas revitalizācija, reģenerējot degradēto teritoriju, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu, īstenošana uzsākta šī gada aprīlī, uzsākot Brīvības ielas un Ezera ielas posmu rekonstrukciju un izbūvējot ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīklus rekonstruējamajos ielu posmos.

Projekta kopējās plānotās izmaksas: 8 466 615,81 eiro, no tām attiecināmās izmaksas 4 636 307,94 eiro, kuras sastāda ERAF finansējums 2 500 000,00 eiro apmērā, valsts dotācija 640 892,38 eiro apmērā un pašvaldības finansējums 1 495 415,56 eiro apmērā.

Projekts tiek īstenots 5.6.2.specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” pirmās atlases kārtas “Ieguldījumi degradēto teritoriju revitalizācijā nacionālas nozīmes attīstības centru pašvaldībās” ietvaros.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Kriminālziņas Rēzeknē sāk darbu pašvaldības policija

Rēzeknē šodien sāk darbu pašvaldības policija, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sabiedrība Valsts kontrole: Rēzeknes budžetā pieļauti vairāki pārkāpumi

Rēzeknes pašvaldības 2023.gada budžeta izstrādē ir pieļauti vairāki pārkāpumi, secināts Valsts kontroles (VK) veiktajā revīzijā, kurā vērtēts, vai Rēzeknes pašvaldības rīcība budžeta un finanšu vadībā ir atbilstoša regulējumam.

Sabiedrība Rēzeknes pilsētas domei jāsagatavo finanšu dokumenti izskatīšanai FM un VARAM

Rēzeknes pilsētas domei jāsagatavo dokumenti par parādsaistību apjomu, nākamā gada budžetu un finanšu uzskaites sistēmas uzlabošanu izskatīšanai Finanšu ministrijā (FM) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kriminālziņas Pēc divu nedēļu ilgiem dzēšanas darbiem likvidēts šķeldas ugunsgrēks Rēzeknē

Rēzeknē trešdien pēc teju divu nedēļu ilgiem dzēšanas darbiem likvidēts šķeldas ugunsgrēks.