• Dailis,
  • Herberts,
  • Umberts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latgalē ūdens līmenis Daugavā ir paaugstinājies, taču plūdi nav gaidāmi (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:30, 24.12.2023


Ledus strauji zaudē savu izturību, palielinās lāsmeņu platības.


Joprojām ir spēkā aizliegums atrasties uz ūdenstilpju ledus.

Laika apstākļu ietekmē pēdējās dienās Latvijas upēs novērojama ūdens līmeņa celšanās. Daugavpils civilaizsardzības speciālisti seko līdzi situācijai, un, saskaņā ar novērojumiem, plūdu draudu Daugavpils pilsētā nav.

Ūdens līmenis Daugavā pie Daugavpils bija 2,54 m no nulles atzīmes. Lai gan, tas ir pacēlies par 57 cm, līdz kritiskai atzīmei, kas liecinātu par plūdu draudiem, vēl ir 3,46 metri, un, saskaņā ar hidrologu prognozēm, tā netiks sasniegta.

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra speciālisti norāda: ledus strauji zaudē savu izturību, palielinās lāsmeņu platības. Gaujas augštecē, atsevišķos Gaujas, Salacas un Daugavas upju baseinu posmos ledus sega kūst uz vietas. Ledus iešana turpinās Lielupē, Ogrē, Daugavā, Gaujā un citās centrālās un austrumu daļas upēs.

Palielinās lāsmeņu platības. Strauji samazinās ledus izturība. Uz ledus atrasties ir bīstami.

Joprojām ir spēkā aizliegums atrasties uz ūdenstilpju ledus Daugavpils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā!

“Dzeltenais” brīdinājums Daugavpilī tiek izsludināts, kad ūdens līmenis sasniedz 6,00 m virs stacijas nulles atzīmes. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem jābūt informētiem par potenciāli plūdiem visvairāk pakļautajām teritorijām. Pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana, ziņoja vietne daugavpils.lv.

“Oranžo” brīdinājumu izsludina, kad Daugavas līmenis Daugavpilī paceļas līdz 7,50 m virs stacijas nulles atzīmes. Iedzīvotājiem jābūt gataviem pasargāt sevi un savu īpašumu. Iespējama īpašumu un transporta infrastruktūras applūšana. Var tikt traucēta elektroenerģijas un ūdens piegāde, telekomunikāciju sakari. Iespējams, būs nepieciešama evakuācija. Iedzīvotāji tiek aicināti neapmeklēt un nepārvietoties plūdu apdraudētajās teritorijās.

Visnopietnākais, “sarkanais” brīdinājums Daugavpilī tiek izsludināts, ja Daugavas līmenis paceļas līdz 8,8 m atzīmei. Tādā situācijā jārīkojas, lai pasargātu sevi, un jāseko norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Gaidāma plaša īpašumu applūšana, kas apdraud dzīvību, kā arī evakuācija. Ļoti apgrūtināta pārvietošanās un traucēta elektroenerģijas un ūdens apgāde, telekomunikāciju sakari. Iedzīvotāji tiek aicināti pamest apdraudētās teritorijas un sekot visiem atbildīgo institūciju norādījumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība IeM: Ukrainas bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila

Šogad četros mēnešos Latvijā pār ārējo robežu ir ieceļojuši 6457 Ukrainas pilsoņi, un bēgļu plūsma saglabājas mērena un stabila, taču ievērojami mazāka nekā 2023.gadā, kad šajā pašā laika periodā ieceļoja 40 496 Ukrainas pilsoņi, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotā informācija.

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Lasiet arī

Kultūra Paskatīties uz galvaspilsētu no ūdens no jauna rakursa (+VIDEO)

Degradētākās teritorijās ir kļuvis par zīmīgu ielu mākslas un grafiti izpausmju dabisko vidi.

Sabiedrība Rīgā paaugstinājies ūdens līmenis

Rīgā no plkst.12 līdz 15 paaugstināsies ūdens līmenis, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas (LVĢMC) un meteoroloģijas centrs un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Sabiedrība Dabas aizstāvji nobažījušies par vidi Daugavpilī, Augšdaugavas novadā (+VIDEO)

Dokuments par industriālā parka izveidi sagatavots virspusēji, stāsta aktīvisti.