• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sadzīves atkritumu izvešana Jūrmalā kļūst dārgāka, bet modernāka (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 13:38, 20.12.2023


Kūrorta pilsēta parūpēsies par tīrību neatkarīgi no izmaksām.


Desmitiem specializētu mašīnu ir aizņemtas pilsētas tīrīšanā.

2024. gadā stājas spēkā jauns sadzīves un bioloģiski noārdāmo atkritumu apsaimniekošanas tarifs Jūrmalas administratīvajā teritorijā, vietnei jurmala.lv paziņoja valstspilsētas Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļa.

No 1. janvāra tarifs par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā tiek noteikts 150,38 eiro par tonnu (līdzšinējo 141,35 eiro par tonnu vietā), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Tarifa pieaugums saistīts ar likuma grozījumiem. 2023. gada 7. decembrī Saeimā tika pieņemts likums par grozījumiem Dabas resursu nodokļa likumā. Noteikts, ka no nākamā gada 1. janvāra valstī palielināsies dabas resursu nodoklis par nešķirotu sadzīves atkritumu apglabāšanu poligonos; nodokļa likme par atkritumu apglabāšanu būs 110 eiro par tonnu (līdzšinējo 95 eiro par tonnu vietā).

Papildus tam, atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumam, no 2024. gada 1. janvāra mainās arī maksa par dalīti vāktu bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu. Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā tā tiek noteikta 88,78 eiro par tonnu (līdzšinējo 113,09 eiro par tonnu vietā), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Modernizējot atkritumu apsaimniekošanu, Jūrmalā ierīkoti pirmie divi pazemes atkritumu konteineru laukumi, bet pludmales zonā pilotprojektā tiek testēti pusslēptie konteineri. Jaunie konteineri ir ietilpīgāki, tāpēc atkritumu savācējiem šeit būšot jāiegriežas retāk. Turklāt to saturam nevarēšot piekļūt ne lietus, ne putni. Tos nebojās arī vētra.

Pie ieejas Dubultu pludmalē vēl pirms dažām dienām bija desmit atkritumu konteineru, bet tagad to vietā izveidoti četri – vizuāli daudz pievilcīgāki pazemes konteineri. Vizuālās atšķirības gan nav vienīgās. To ietilpība esot trīs reizes lielāka nekā parastajiem konteineriem, atkritumu savākšanas auto šādu konteineru iztukšošanai nav nepieciešami divi cilvēki, apsaimniekošanas izmaksas varētu nedaudz sarukt.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīdziniekiem jāzina: kas ir bioloģiskie atkritumi un kā tos pareizi apsaimniekot

Iedzīvotāji nepieciešamības gadījumā aicināti vērsties pie sava nama pārvaldnieka.

Ekonomika Aptauja: Latvijas uzņēmēji ir apņēmušies atkritumu apsaimniekošanā (+VIDEO)

Ir jāveicina tieši mazo un vidējo uzņēmumu izpratne par ilgtspējas nozīmi biznesā, pauž eksperts.

Sabiedrība Aptauja: Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju

Latvijā atkritumus nešķiro 11% iedzīvotāju, liecina vides apsaimniekošanas kompānijas SIA "ZAAO" un "Norstat Latvija" veiktā aptauja.

Sabiedrība No maija mainīsies atkritumu apsaimniekošanas maksa Liepājā

No maija mainīsies atkritumu apsaimniekošanas maksa Liepājā, ziņo pašvaldība.