Liepājas pašvaldība pieprasa būvniekiem steidzami pabeigt darbus (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 12:00, 11.12.2023 0

Uzņēmēju kūtruma dēļ var tikt zaudēts ES finansējums.

 

Strauji uznākusi ziema iekārtojusies Liepājā, taču ielu pārbūve vairākos objektos nav pabeigta un satiksme tur nav iespējama vai ir ierobežota.

“Kārļa Zāles laukums, Lielā, Ganību un Ziemupes iela tiks nodoti ekspluatācijā līdz gada beigām, tur nekādu bažu nav. Par pārējiem ir grūtāk pateikt,” pauž Liepājas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Didzis Jēriņš.

Viņš norāda, ka, iestājoties ziemai, būvniekiem jānodrošina, lai ielas ir braucamas, jāatjauno satiksme, kur to var izdarīt, un būvnieki esot centušies, lai būvobjektu vietas paliktu pēc iespējas braucamākas.

“Apstākļi ir mainīgi, un katru nedēļu ir cita situācija, tā dinamiski mainās pat pa stundām. Vai sniegs nokusis, vai sakrītas, vai zeme ir sasalusi.

Kaut kādi darbi turpinās, bet ne visi. Prognozēt neko īsti nevar,” saka D. Jēriņš.

31. decembris ir būvdarbu termiņš visiem lielajiem objektiem, arī Kūrmājas prospekta, Jūras ielas un Graudu ielas krustojuma pārbūvei un tramvaja sliežu rekonstrukcijai Jaunliepājas pusē, kur pašlaik viss pārrakts un rosās tehnika un strādnieki.

“Ja līdz termiņam darbi nav pabeigti, tad maksājums par tiem vairs nav no Eiropas Savienības fondiem, bet gan Liepājas pilsētas budžeta maksājums.

Varbūt no kredītiem, tomēr tas ir pašvaldības finansējums,” stāsta D. Jēriņš. Pagaidām nevarot pateikt, vai pašvaldībai šādi izdevumi būs un cik apjomīgi.

Ja būvnieki neievēro darbu termiņus, vai tad pret viņiem nebūtu piemērojamas sankcijas? “Protams, ir termiņi, tomēr katrs gadījums ir atšķirīgs. Mēs gribam, lai padara līdz decembra beigām, tas līgumos ir rakstīts. Ir jāņem vērā laika apstākļi, un ir darbi, kurus tehnoloģiski nevar veikt, piemēram, asfaltu uz sniega nebūtu labi klāt,” skaidro izpilddirektora vietnieks.

Būvnieki vēl cītīgi strādā Lielajā ielā, kas kādu laiku jau atvērta satiksmei, bet Rīgas ielā un Dzelzceļnieku ielā vēl maina sliedes.

Uzņēmuma pārstāvis Roberts Kuiva stāsta, ka Lielajā ielā viss pabeigts, palicis krāsojums un nedaudz labiekārtojums.

“Tie būs atliktie darbi, kurus pabeigs pie attiecīgiem laikapstākļiem nākamajā gadā. To līgums pieļauj.

Jaunliepājā ir atlicis vairāk darāmā, bet mēs gatavojamies pabeigt visu tādā veidā, lai uz nākamo gadu paliek labiekārtošana. Tieši tāpat plānojam objektu nodot ar atliktajiem darbiem, kuriem ķersimies klāt janvārī vai februārī, tiklīdz varēs,” pastāsta būvnieks.

K. Zāles laukuma un ar to savienotā Kūrmājas prospekta, Jūras un Graudu ielas krustojuma pārbūves darbu veicējs portālam liepajniekiem.lv sniedza šādu atbildi: “Uzņēmums... komentārus nesniegs. Lai saņemtu atbildes uz jūsu interesējošajiem jautājumiem, aicinām sazināties ar projekta pasūtītāju Liepājas valstspilsētas pašvaldību.”

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas dome atbalsta Radziņa krastmalas pārbūves termiņa pagarināšanu

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja šodien ārkārtas sēdē atbalstīja Ģenerāļa Radziņa krastmalas pārbūves termiņa pagarināšanu.

Sabiedrība Liepājā plāno noteikt obligātu zāles nopļaušanu ne retāk kā reizi mēnesī

Liepājā plāno noteikt obligātu zāles nopļaušanu ne retāk kā reizi mēnesī, paredz Liepājas pašvaldības teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošo noteikumu projekts.

Sabiedrība Liepājā tiks pārbūvēta 10,77 hektāru telpa pie pilsētas kanāla (+VIDEO)

Liepājnieki aicināti aicināti apspriesties pie ostas caurlaides Kaiju ielā.