• Ilga
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Latvijā Ziemassvētku dāvanām tērēs mazāk nekā Lietuvā un Igaunijā

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:38, 10.12.2023


Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji Ziemassvētku dāvanām šogad plāno atvēlēt līdz 100 eiro, savukārt Lietuvā un Igaunijā dāvanu izdevumi būs lielāki - kaimiņvalstīs ir divas reizes vairāk iedzīvotāju, kuri svētku dāvanām gatavi tērēt no 300 līdz 400 eiro, informē bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veikto Baltijas iedzīvotāju aptauju.


Foto: LETA

Trešā daļa jeb 28% Latvijas iedzīvotāju dāvanām gatavi atvēlēt no 51 līdz 100 eiro. Lietuvā ar līdzīgiem tēriņiem rēķinās 24%, savukārt Igaunijā - 22% iedzīvotāju.

Kaimiņvalstīs visbiežāk tēriņus plāno robežās no 101 līdz 200 eiro, Lietuvā šāds budžets būs 31%, bet Igaunijā - 28% respondentu. Latvijā ar līdzīgu budžetu rēķinās 27% iedzīvotāju.

Aptaujas dati liecina, ka Latvijā ir lielākais iedzīvotāju skaits Baltijas valstīs, kas gada nogales svētku dāvanām gatavi atvēlēt līdz 50 eiro - tie ir 15% respondentu. Lietuvā šādu summu atvēlēs 9%, bet Igaunijā - 10% respondentu.

No 201 līdz 300 eiro par dāvanām gatavi tērēt 12% Latvijā, 16% Lietuvā un 17% Igaunijā. Šo izmaksu diapazonu visbiežāk atzīmējuši jaunieši vecumā līdz 30 gadiem.

Dāvanas no 301 līdz 400 eiro robežās krietni biežāk gādās iedzīvotāji kaimiņvalstīs. Šādu summu plāno tērēt 7% Lietuvā, 6% Igaunijā un tikai 3% Latvijā.

Savukārt vairāk nekā 400 eiro Ziemassvētku dāvanām tērēs 5% Latvijā, 6% Lietuvā un 4% Igaunijā.

Reprezentatīvu iedzīvotāju aptauju par Ziemassvētku dāvanu iegādi banka "Citadele" kopā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veica 2023.gada novembrī, tiešsaistē aptaujājot vairāk nekā 3000 Baltijas valstu iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā notiks pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem

Karalienes Elizabetes II piemiņai šodien notiks zibakcija - pastaiga ar korgiju šķirnes suņiem no Brīvības pieminekļa līdz Lielbritānijas vēstniecībai, aģentūru LETA informē pasākuma rīkotāja Gerda Pulkstene.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Kā izvēlēties tualetes podu, ņemot vērā vannasistabas stilu un funkcionalitāti?

Telpas izmēri ir svarīgākais faktors, izvēloties tualetes podu. Jānovērtē, cik lielu vietu tualetes pods var aizņemt vannas istabā, lai tas netraucētu pārvietoties. Tualetes poda izmēriem jāatbilst telpai, pretējā gadījumā tas var ierobežot kustību un padarīt telpu mazāk funkcionālu.

Sabiedrība SEPLP uzdod LTV7 no nākamā gada visu saturu nodrošināt tikai valsts valodā

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) šodien apstiprināja grozījumus Mazākumtautību multimediju platformas koncepcijā, apstiprinot plānu, ka no 2025.gada. 1.janvāra LTV7 saturu nodrošinās tikai valsts valodā, tviterī atklāja padomes loceklis Jānis Eglītis.

Lasiet arī

Kultūra Pirmajos Ziemassvētkos Rīgā plānoti vairāki pasākumi

Šodien pirmajos Ziemassvētkos Rīgā plānoti vairāki pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Latvijā 36% iedzīvotāju Ziemassvētku mielastam tērēs no 50 līdz 100 eiro

Latvijā 36% iedzīvotāju šogad Ziemassvētku mielastam plāno atvēlēt no 50 līdz 100 eiro, informē "SEB bankas" un bankas "Citadele" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Pasaule Bētlemē kara dēļ tradicionālās svinības ir atceltas

Parasti Ziemassvētku laikā rosīgā Bētleme šogad atgādina spoku pilsētu, jo Izraēlas un palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" kara dēļ tradicionālās svinības ir atceltas.

Sabiedrība Kristīgā pasaule sāk svinēt Kristus dzimšanas svētkus

Šovakar Rietumu kristīgajā baznīcā ar Ziemassvētku vakaru sākas Kristus dzimšanas svētku svinības.