• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Tavars: budžets nav taisnīgs, tajā aizmirstot tūkstošiem cilvēku vajadzības

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 12:12, 09.12.2023


"Apvienotā saraksta" (AS) vērtējumā koalīcijas virzītais valsts 2024.gada budžeta projekts nav taisnīgs, tajā aizmirstot tūkstošiem cilvēku vajadzības, šodien budžeta debatēs sacīja AS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.



Tavars uzskatīja vairākas problēmas, ko AS konstatējis nākamā gada budžeta projektā, tajā skaitā, ceļi tikšot remontēti par vienu trešdaļu mazākā apjomā, situācija kultūras jomā kļūšot "aizvien skumjāka", kā arī vairāku nozaru darbiniekiem joprojām nav nodrošināts atbilstošs algu pieaugums.

Politiķis uzsvēra, ka AS budžetā virzīja priekšlikumus, lai nodrošinātu finansējumu iekšlietām, tajā skaitā, sociālo garantiju palielināšanai ugunsdzēsējiem, kā arī papildu naudas piešķiršanai reģionālai attīstībai un kultūras darbinieku atbalstam.

Tavars atzīmēja, ka valdības partiju atbalstu nesaņēma arī AS priekšlikumi par samazināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes noteikšanu medikamentiem, kā arī rosinājums nepieļaut PVN likmes pieaugumu Latvijai raksturīgiem augļiem un dārzeņiem.

AS politiķis kritizēja to, ka koalīcija tik strauji nolēmusi celt dabas resursu nodokli mitrajām salvetēm, kas ir svarīgas bērnu un vecāka gada gājuma cilvēku aprūpē.

Partiju apvienības frakcijas vadītājs arī vērsa uzmanību, ka AS rosināja no budžeta izslēgt plānu tērēt 700 000 eiro Latvijas divdesmitgades Eiropas Savienībā atzīmēšanai.

Izņemot priekšlikumu par 20 000 eiro atbalstu veselības jomā, pārējos AS priekšlikumus budžeta izskatīšanā Saeima noraidīja.

Saeima sestdien, debašu trešajā dienā, tuvojas galīgajam balsojumam par valsts 2024.gada budžetu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Sabiedrība Rinkēvičs: Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu

Krievijas diktators Vladimirs Putins sapņo par Krievijas impērijas atjaunošanu un tas nav iespējams bez Ukrainas tās sastāvā, tādu viedokli drošības un ārpolitiskas forumā "Rīgas konference" pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Nākamgad veselības nozares budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro

Nākamgad veselības nozares kopējais budžets pieaugs līdz 1,91 miljardam eiro, informē Veselības ministrija (VM).