Sniega un ledus katastrofa Rīgā turpinās, iestādes vaino uzņēmējus (+VIDEO)

Sabiedrība
VS.LV 07:04, 07.12.2023 0

Izrādās, ka par ielu tīrīšanu Rīgā atbild trešās puses.

 

Kā VS.LV fiksēja, pat Rīgas centrā no daudzām ielām sniegs nav izvests, un iedzīvotāji pārvietojas pa šaurām, iestaigātām takām.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, sasauca sapulci par šajā ziemā pilsētas uzturēšanas darbos konstatētajiem trūkumiem. Neapmierinoši ir SIA "Rīgas satiksme" autostāvvietu tīrīšanas darbi, kā arī sabiedriskā transporta pieturvietu uzturēšana. Uzņēmējam, ar kuru noslēgts līgums par šo darbu veikšanu, tiks piemērots līgumsods.

Par neizpildītajiem darbiem tiks piemērots līgumsods 10% apmērā no kopējās līguma summas jeb 100 000 eiro, kā arī tiks noteikti papildus sodi par konstatētām neatbilstībām darbu veikšanā. Uzņēmējs naktī apņēmies maksimāli veikt stāvvietu attīrīšanu un sniega izvešanu, sevišķi pievēršot uzmanību stāvvietām, kas novietotas gar tramvaja sliedēm. SIA "Rīgas satiksme" papildus stāvvietu kopšanas darbos lūgusi atbalstu Rīgas pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei.

Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments aizvadītajā nedēļā ir konstatējis neatbilstošu darbu izpildi 100 sabiedriskā transporta pieturvietās, atsevišķās vietās neatbilstības fiksētas pat vairākkārt. Par katru no nenotīrītajām pieturvietām darbu veicējam tiek piemērots līgumsods.

Situācija pilsētas maģistrālajās un noslogotākajās ielās ir laba, un turpinās darbs pie 3. kategorijas ielu uzturēšanas. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka pēc 3. kategorijas ielu tīrīšanas uz tām var būt piebraukts sniegs un ledus, taču nav pieļaujama risu veidošanās.

Automašīnu īpašniekiem ir jāatceras, ka automašīnas ielu malās ir jānovieto tā, lai tām garām varētu tikt gan sabiedriskais transports, gan ielu tīrīšanas tehnika. Ja automašīna ilgstoši, tas ir, vismaz trīs diennaktis nav pārvietota, transportlīdzekļa īpašniekam ir pienākums satīrīt sniegu ap savu auto, novietojot to ielas vai ietves malā tā, lai tas netraucētu gājējiem. Ja tas netiek ievērots, var saņemt sodu.

Autovadītājiem arī jārēķinās, ka atsevišķās ielās visas ziemas garumā var parādīties īslaicīgas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes, lai varētu veikt brauktuves attīrīšanu no sniega un sniega izvešanu. Autovadītāji ir lūgti ievērot apstāšanās un stāvēšanas aizliegumu, lai darbi varētu noritēt bez aizķeršanās. Ja automašīnas netiks pārvietotas, tās var tikt evakuētas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Opozicija vēlas, lai debates notiek tikai valsts valodā

Opozīcijā esošie "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sagatavojuši grozījumus Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas liegtu rīkot priekšvēlēšanu debates krievu valodā.

Sabiedrība Āgenskalna tirgū gaidāms īpašs pasākums - Ukrainas diena!

Latvijā dzīvojošie ukraiņi aicinās kopā gatavot, dziedāt, dejot un piedalīties dažādās radošajās darbnīcās.

Sabiedrība Aiztur divas personas aizdomās par informācijas vākšanu un nodošanu Krievijai

Kā liecina Valsts drošības dienesta izmeklēšanas laikā iegūtā informācija, personas nelikumīgi vāca un Krievijas specdienestiem nodeva neizpaužamas ziņas.

Lasiet arī

Sabiedrība Tuvākajā diennaktī daudzviet Latvijā gaidāms sniegputenis

Trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu Latvijā vējš putinās sniegu, vietām nedaudz snigs, bet ceturtdienas rītā valsts centrālajā un austrumu daļā gaidāms mērens līdz stiprs sniegputenis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).