• Gints,
  • Uvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Sniega un ledus katastrofa Rīgā turpinās, iestādes vaino uzņēmējus (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 07:04, 07.12.2023


Izrādās, ka par ielu tīrīšanu Rīgā atbild trešās puses.


Etnas iela atrodas pavisam netālu no galvaspilsētas Brīvības ielas.

Kā VS.LV fiksēja, pat Rīgas centrā no daudzām ielām sniegs nav izvests, un iedzīvotāji pārvietojas pa šaurām, iestaigātām takām.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange, sasauca sapulci par šajā ziemā pilsētas uzturēšanas darbos konstatētajiem trūkumiem. Neapmierinoši ir SIA "Rīgas satiksme" autostāvvietu tīrīšanas darbi, kā arī sabiedriskā transporta pieturvietu uzturēšana. Uzņēmējam, ar kuru noslēgts līgums par šo darbu veikšanu, tiks piemērots līgumsods.

Par neizpildītajiem darbiem tiks piemērots līgumsods 10% apmērā no kopējās līguma summas jeb 100 000 eiro, kā arī tiks noteikti papildus sodi par konstatētām neatbilstībām darbu veikšanā. Uzņēmējs naktī apņēmies maksimāli veikt stāvvietu attīrīšanu un sniega izvešanu, sevišķi pievēršot uzmanību stāvvietām, kas novietotas gar tramvaja sliedēm. SIA "Rīgas satiksme" papildus stāvvietu kopšanas darbos lūgusi atbalstu Rīgas pašvaldības Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei.

Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments aizvadītajā nedēļā ir konstatējis neatbilstošu darbu izpildi 100 sabiedriskā transporta pieturvietās, atsevišķās vietās neatbilstības fiksētas pat vairākkārt. Par katru no nenotīrītajām pieturvietām darbu veicējam tiek piemērots līgumsods.

Situācija pilsētas maģistrālajās un noslogotākajās ielās ir laba, un turpinās darbs pie 3. kategorijas ielu uzturēšanas. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka pēc 3. kategorijas ielu tīrīšanas uz tām var būt piebraukts sniegs un ledus, taču nav pieļaujama risu veidošanās.

Automašīnu īpašniekiem ir jāatceras, ka automašīnas ielu malās ir jānovieto tā, lai tām garām varētu tikt gan sabiedriskais transports, gan ielu tīrīšanas tehnika. Ja automašīna ilgstoši, tas ir, vismaz trīs diennaktis nav pārvietota, transportlīdzekļa īpašniekam ir pienākums satīrīt sniegu ap savu auto, novietojot to ielas vai ietves malā tā, lai tas netraucētu gājējiem. Ja tas netiek ievērots, var saņemt sodu.

Autovadītājiem arī jārēķinās, ka atsevišķās ielās visas ziemas garumā var parādīties īslaicīgas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes, lai varētu veikt brauktuves attīrīšanu no sniega un sniega izvešanu. Autovadītāji ir lūgti ievērot apstāšanās un stāvēšanas aizliegumu, lai darbi varētu noritēt bez aizķeršanās. Ja automašīnas netiks pārvietotas, tās var tikt evakuētas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Rīgā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi; kavējas transports

Rīgā piektdien sākusies spēcīga snigšana, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.