Aicina aizliegt Krievijas pārtikas importu

Sabiedrība
VS.LV 19:38, 04.12.2023 0

Koalīcija pauž atbalstu zemkopības ministra Armanda Krauzes (ZZS) centieniem Eiropas Savienības (ES) līmenī noteikt Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu.

 

Krauze ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomē plāno rosināt sākt diskusiju par Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu ES.

Vaicāta gan par ministra rosināto importa aizliegumu, gan par iespējām pakāpeniskā veidā samazināt tranzīta apjomu, kas negatīvi neietekmētu pārtikas pieejamību citviet pasaulē,

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pēc koalīcijas sapulces akcentēja atbalstu Krauzes priekšlikumam, jo ES kopīga pozīcija būtu pareizākais un atbilstošākais solis. "Jānoskaidro arī citu mūsu reģiona valstu viedoklis", atzīmēja Ministru prezidente.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) norādīja, ka Zaļo un zemnieku savienība pilnībā atbalsta pašu virzītā zemkopības ministra iniciatīvu, kurš to tuvākajā laikā aktualizēs ES ministru līmenī.

ES kopējai pozīcijai būtu jābūt, ka ES tirgū Krievijas graudi neienāk, akcentēja Valainis.

Līdzīgi "Progresīvo" politiķe, Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa (P) pauda, ka koalīcijai ir vienprātība šajā jautājumā un ka Latvijai šajā lietā ir jāmeklē sabiedrotie ES līmenī.

Mūsu interesēs būtu, lai Krievija negūtu peļņu no savas lauksaimniecības produkcijas izplatīšanas ES, pauda Ņenaševa.

Kā ziņots, caur Latvijas robežkontroles punktiem šogad 11 mēnešos ES ievestas 382 808 tonnas pārtikas graudaugu no Krievijas, tostarp novembrī ievestas 61 894 tonnas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība JV atsakās piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) nolēmusi nepiedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā, aģentūru LETA informēja partijā.

Sabiedrība Uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu

Ir jārēķinās, ka uzņēmumiem var nākties pieņemt nepatīkamus lēmumus par izmaksu samazināšanu, jo, lai gan inflācija vairs būtiski neaug, izmaksu līmenis nav krities un konkurēt kļūst arvien grūtāk, intervijā aģentūrai LETA atzina konsultāciju kompānijas EY partneris, Stratēģijas un darījumu konsultāciju nodaļas vadītājs Baltijas valstīs Guntars Krols.

Sabiedrība Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara

Diennakts vidējai gaisa temperatūrai paaugstinoties virs +15 grādiem, Latvijā pakāpeniski sākas meteoroloģiskā vasara, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Sabiedrība Ceturtdien gaiss Latvijā iesils līdz +23 grādiem

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +20..+23 grādiem, vienīgi daļā piekrastes tā nepārsniegs +18 grādus, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī