• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ES cenu griestos Krievijas naftas produktiem būs izņēmumi

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
VS.LV 18:34, 07.02.2023


Eiropas Savienības (ES) noteiktais embargo un cenu griesti Krievijas naftas produktiem nebūs spēkā, ja šie naftas produkti būs ražoti no Krievijas jēlnaftas trešajās valstīs, liecina Eiropas Komisijas (EK) vietnē publicētā instrukcija.



Šajā dokumentā norādīts, ka cenu griesti arī netiks piemēroti gadījumos, ja Krievijas naftas produkti sajaukti ar citu valstu produktiem. Tādējādi jauktos naftas produktus būs iespējams pārdot bez cenu ierobežojumiem, un Eiropas piegādātāji varēs brīvi sniegt pakalpojumus attiecībā uz šo produktu apdrošināšanu un transportēšanu.

Iepriekš ASV Finanšu ministrija izdeva vispārējās licences, kas regulē ierobežojošus pasākumus pret Krievijas naftas sektoru saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. Arī tās liecina, ka cenu griesti netiks noteikti naftai, kas ir būtiski pārstrādāta ārpus Krievijas.

Ar "būtisku pārstrādi" ASV Finanšu ministrija domā destilāciju, termiskās apstrādes metodes, katalītisko sašķelšanu, hidroapstrādi un citas energoresursu apstrādes metodes.

Tāpat ASV un to sabiedrotie cenu griestos neiekļaus naftas transportēšanas un apdrošināšanas pakalpojumu izmaksas.

Kā ziņots, svētdien spēkā stājās ES, G7 valstu un Austrālijas vienošanās par cenas griestiem Krievijas naftas produktiem, lai samazinātu Krievijas ienākumus, kas tai ļauj turpināt karu pret Ukrainu.

Cenas griestiem ir divi līmeņi - 100 dolāri par barelu dārgākiem naftas produktiem, tādiem kā dīzelis, un 45 dolāri par barelu zemākas kvalitātes produktiem, tādiem kā mazuts, pavēstīja amatpersonas.

Cenas griesti nozīmē, ka G7 valstis, ES un Austrālija sniegs tehniskus, brokeru un apdrošināšanas pakalpojumus, kas ir saistīti ar Krievijas naftas produktiem, tikai tādā gadījumā, ja tie iegādāti par cenu, kas nepārsniedz ierobežojumu noteikto līmeni.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Siguldas uzņēmēji apvienojas (+VIDEO)

Izaicinājums ir attīstības perspektīva ekonomiskajai izaugsmei.

Ekonomika Rīgas pašvaldība Vecrīgas pievilcību cer vairot ar labiekārtojumu

Rīgas pašvaldība šogad Vecrīgā plāno uzstādīt vairāk nekā 200 dažāda veida labiekārtojuma elementus un pārbūvēt vairākas Vecrīgas ielas.

Ekonomika Latvijas Banka pērn strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā

Latvijas Banka pagājušajā gadā strādāja ar zaudējumiem 54 miljonu eiro apmērā, kamēr 2022.gadu Latvijas centrālā banka noslēdza bez peļņas un zaudējumiem.

Ekonomika «Tesla» peļņa pirmajā ceturksnī sarukusi par 55%

ASV elektroautomobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla" šogad pirmajā ceturksnī strādājis ar 1,1 miljarda dolāru peļņu, kas ir par 55% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada, teikts otrdien publiskotajā autoražotāja paziņojumā.

Lasiet arī

Kultūra Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).

Ekonomika Rosina aizliegt publiskajos iepirkumos Krievijas preces un pakalpojumus

Opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) deputāti rosina aizliegt publiskajos iepirkumos Krievijas un Baltkrievijas preces un pakalpojumus.

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.