• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aicina aizliegt Krievijas pārtikas importu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 19:38, 04.12.2023

Andris Ērglis


Koalīcija pauž atbalstu zemkopības ministra Armanda Krauzes (ZZS) centieniem Eiropas Savienības (ES) līmenī noteikt Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu.



Krauze ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības padomē plāno rosināt sākt diskusiju par Krievijas lauksaimniecības produktu importa aizliegšanu ES.

Vaicāta gan par ministra rosināto importa aizliegumu, gan par iespējām pakāpeniskā veidā samazināt tranzīta apjomu, kas negatīvi neietekmētu pārtikas pieejamību citviet pasaulē,

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) pēc koalīcijas sapulces akcentēja atbalstu Krauzes priekšlikumam, jo ES kopīga pozīcija būtu pareizākais un atbilstošākais solis. "Jānoskaidro arī citu mūsu reģiona valstu viedoklis", atzīmēja Ministru prezidente.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) norādīja, ka Zaļo un zemnieku savienība pilnībā atbalsta pašu virzītā zemkopības ministra iniciatīvu, kurš to tuvākajā laikā aktualizēs ES ministru līmenī.

ES kopējai pozīcijai būtu jābūt, ka ES tirgū Krievijas graudi neienāk, akcentēja Valainis.

Līdzīgi "Progresīvo" politiķe, Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa (P) pauda, ka koalīcijai ir vienprātība šajā jautājumā un ka Latvijai šajā lietā ir jāmeklē sabiedrotie ES līmenī.

Mūsu interesēs būtu, lai Krievija negūtu peļņu no savas lauksaimniecības produkcijas izplatīšanas ES, pauda Ņenaševa.

Kā ziņots, caur Latvijas robežkontroles punktiem šogad 11 mēnešos ES ievestas 382 808 tonnas pārtikas graudaugu no Krievijas, tostarp novembrī ievestas 61 894 tonnas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz

Cilvēki pērk taksometru vaučerus Rīgas lidostā, bet ne pārāk daudz, aģentūrai LETA sacīja Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.

Sabiedrība Latvijā sākas līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona

Šodien Latvijā tiek atklāta līdaku spiningošanas un makšķerēšanas no laivām sezona, kas turpināsies līdz pat ledus uzsalšanai.

Lasiet arī