Piesakoties brīvprātīgi VAD, iespējams saņemt lielāku atalgojumu

Sabiedrība
LETA 08:32, 01.12.2023 0

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS) atgādina, ka, piesakoties brīvprātīgi Valsts aizsardzības dienestā (VAD), iespējams izvēlēties, kur dienēt.

 
Foto: LETA

LTV raidījumā "Rīta panorāma" Bergmanis sacīja, ka šodien ir pēdējā diena, kad jaunieši var brīvprātīgi pieteikties trešajam VAD iesaukumam.

"400 ir pieteikušies, mums vajag 480 - pilnīgi loģiski, kas tas noteikti būs. Šodien vēl ir laiks, un es tiešām gribu atgādināt, ka viena no būtiskajām atšķirībām ir tā, ka, ja tu piesakies brīvprātīgi, tu vari izvēlēties, kur tu gribi dienēt un saņemt lielāku atalgojumu," teica Bergmanis.

Runājot par vidi, kurā jauniešiem būs jāaizvada dienests, ir mainījusies. Ādažu bāzē ir mūsdienīgi dzīves apstākļi, tehnoloģijas.

"Protams, ka ir jāpaiet arī kādam laikam, lai tā jaunākā sabiedrības daļa, uz ko tas attiektos, to saprastu," viņš piebilda.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka dienēt nākamā gada vasarā būtu jāsāk 480 jauniešiem.

Līdz šīs nedēļas vidum brīvprātīgi nebija pieteikušies pietiekami daudz jauniešu - nedaudz virs 250. Tāpēc pirmo reizi plānots rīkot atlasi, kur pēc nejaušības principa jaunieši tiktu iesaukti dienestā obligātā kārtā. Paredzēts, ka obligāti būtu jāiesauc vismaz 600-700 jauniešu, ņemot vērā, ka ap 30% dienestam nekvalificēsies veselības stāvokļa dēļ.

Plānots, ka šī atlase jeb izloze notiks 23.janvārī.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Investē 240 000 eiro augstskolas modernizācijā

ISMA: Augstskolas jubilejas gadā veica vērienīgu izglītības iestādes telpu modernizāciju.

Sabiedrība Viens no deputātiem sodīts par agresīvu braukšanu

Daži tautas kalpi pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, neveic transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pārkāpj sapulču, gājienu un piketu organizēšanas un norises kārtību.

Sabiedrība Plāno atļaut elektroskrejriteņu un velosipēdu piespiedu pārvietošanu

Grozījumi arī noteiks trīs gadījumus, kad mikromobilitātes rīki, tajā skaitā velosipēdi, tiks atzīti par ilgstoši atstātiem uz ceļā.

Sabiedrība NEPLP drīzumā varēs ierobežot un bloķēt pirātiskās tīmekļvietnes

Patlaban, lai ierobežotu pirātiskās tīmekļvietnes, personas var vērsties tiesā.

Lasiet arī

Sports «Ko viņi te atnākuši?»: LOK vērtēs Ščerbatiha izteikumus par Latvijas armiju

Latvijas Olimpiskās komiteja (LOK) plāno vērtēt Latvijas Svarcelšanas federācijas vadītāja Viktora Ščerbatiha izteikumus par Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, vēsta "Latvijas Avīze".

Sabiedrība Jaunieši pēc brīvprātīgas dienēšanas varētu studēt arī nepilna laika studijās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvā finansēt no valsts budžeta līdzekļiem arī nepilna laika studijas jauniešiem pēc brīvprātīgas dienēšanas Valsts aizsardzības dienestā (VAD), liecina noteikumu projekts, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Sabiedrība NBS virsnieks par komunikācijas kļūdām drona incidentā: Mēs mācāmies

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) mācās no komunikācijas kļūdām nesenā Krievijas militārā drona incidenta laikā, piektdien intervijā Latvijas Radio pauda NBS Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks, pulkvedis Māris Tūtins.

Sabiedrība Kārtējam iesaukumam armijā brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim

Valsts aizsardzības dienesta 2025.gada jūlija iesaukumam brīvprātīgi varēs pieteikties līdz 20.novembrim, informē Aizsardzības ministrija.