• Lita,
  • Sibilla,
  • Teika
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien Latvijas karavīri sāks aktīvo mācību posmu Austrijā (+VIDEO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 11:17, 27.11.2023


Alpos var daudz šaut no jaudīgām haubicēm.


Latvija saņēma 47 no Austrijas pasūtītās M109A5Oe tipa pašgājējhaubiču sistēmas.

Laikā līdz 16.decembrim Allentsteigā, Austrijā Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīri piedalās mācībās "AAB4 LFX/FTX", ko organizē Austrijas bruņoto spēku 4. Mehanizētā brigāde.

Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīri, tostarp arī 11 valsts aizsardzības dienesta karavīri militārajās mācībās tiks integrēti Austrijas bruņoto spēku bataljonā, lai veiktu kaujas šaušanu ar pašgājējartilērijas sistēmas M109A5Oe haubicēm, sniedzot netiešo uguns atbalstu baterijas, bataljona un brigādes līmenī. Mācībās tiks pilnveidota starptautiskā sadarbība un savietojamība.

Valsts aizsardzības dienesta karavīriem šī ir unikāla pieredze sadarboties un iegūt zināšanas arī ārpus Latvijas. Jaunieši atzīst, ka pirmais iespaids ir lielisks. Lai gan aktīvā fāze vēl tikai būs, karavīri šobrīd jūtas labi. Karavīri ir ļoti gandarīti par doto iespēju strādāt kopā ar sabiedrotajiem, izmantojot Austrijas bruņoto spēku militāro tehniku.

Militāro mācību aktīvā fāze sāksies 27.novembrī un noslēgsies 16.decembrī, kad mācību dalībnieki atgriezīsies atpakaļ dislokācijas vietās.

Latvijai ar Austriju jau ilgstoši ir savstarpējā militārā sadarbība.

Jau ziņots, ka laika posmā no 2017.gada aprīļa līdz 2018.gada oktobrim Latvija saņēma 47 no Austrijas pasūtītās M109A5Oe tipa pašgājējhaubiču sistēmas, tostarp arī uguns vadības un apmācības platformas. Pašgājējhaubiču sistēmu iegāde bija nozīmīgs Nacionālo bruņoto spēku artilērijas papildinājums, kas ļāvis uzlabot valsts aizsardzības spējas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Ekonomika Militāristi liegs vēja elektrostaciju būvniecību gandrīz visā Latgalē (+VIDEO)

"Iespējas salāgot aizsardzības un enerģētikas intereses Latvijā būtiski atšķirsies no, piemēram, Dānijas vai Lielbritānijas".

Sabiedrība Latvija ir NATO jau 20 gadus, ASV atbalsts ir spēcīgāks kā jebkad (+VIDEO)

Nacionālā diplomātija un bruņotie spēki pastāvīgi uzrauga ārējos draudus mūsu valstij.